Gjutna betongplattor

Jag börjar äntligen vara klar med min vindlande trädgårdsgång, och har passat på att gjuta plattorna med olika mönster. Kul att testa på olika tekniker och ser hur det blir!

I den här betongen blandade jag en hel del svart pigment. Jag fodrade formen med lite bubbelplast, det blev rätt kul.

Här testade jag att skriva ett ord i betongen. Jag gjorde först ordet av piprensare och hällde sen på betong i formen. Det går ju också att skriva på frihand i betong, men jag ville ha en slät platta, så då måste ordet skrivas på bottnen. Det gick rätt så bra – jag oljade piprensarna innan och dom lossnade riktigt fint från betongen.

Den här plattan gjorde jag med hjälp av en liten virkad duk. Oljade den inte ens, utan bara lade den i botten på formen. Det får gärna komma mylla och sand och sånt i mönstret – blir bara finare med lite patina på såna här plattor tycker jag!

Den här plattan gjorde jag häromkvällen hemma hos Bland Hö & Halm. Jag lade ett litet rabarberblad i bottnen på plattan – nästan en trädgårdsklassiker vid det här laget.

Sådärja – trädgårdgången klar! Nu återstår att vänta på att gräset växer upp runtom plattorna.

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

7 kommentarer

  1. Nice! En sån har jag också i planerna!

  2. ÅÅå. Jag tror inte jag har något annat läte inne hos dig än ett beundrande lyckligt åååå! 🙂 Jag har en stor påse betong ända sen förra sommaren väntande på att jag ska göra samma som du, betongplattor, men jag kommer inte till skott. Nu tror jag att jag fick en liten knuff i rätt riktining! 🙂 Har du en balja eller enhink som form och går den att återanvända??

  3. Det är himla fint att de växlar i färg!!!

  4. Fint! Kul med olika färg och mönster på alla. Jag provade också att blanda pigment i betongen förra sommaren, men det blev mest nån slags rostutfällningar av pigmenten, inte sådär tjusigt ultramarin och ockra som jag hade tänkt mig… 🙂

  5. Du är så produktiv! Kommer att bli en urmysig gång sen när gräset växt runtom

  6. Såå snygga och så fin gång du gjort av dem!! 🙂 Kanske måste låna formarna nästa sommar och pynja lite mer i trädgården!

  7. Nämen, vad fina!!!! Du är nog en stor inspirationskälla för mig! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *