Midsommarklänning

Eurokangas i Åbo hade en hög med afrikanska tyger, såna där lite billigare andra sorteringens tyger – passade perfekt åt mej, som slog till direkt!

Jag sydde en enkel kjol åt dottern lagom till midsommar, bara klippa och sy och lite gummisnodd i midjan. Skall bli så kul att fixa nåt av resten av tygen – dom såg verkligen härliga ut där dom hängde på torkställningen och torkade i blåsten! det kanske blir en kjol åt mej också till midsommar, om jag har fart på. Eller en väska eller två, lagom till sommarsemestern kanske. Jag gillar verkligen färger och mönster, så såna här afrikanska bomullstyger är helt perfekta åt mej!

4 Replies to “Midsommarklänning”

 1. Johanna K

  Vad härligt att de har afrikanska tyger i Eurokangas. Ska ta och kolla lite noggrannare nästa gång jag går där. Jätte fin kjol på en fin tjej!

  Reply
 2. Hanna

  Afrikanska tyger är verkligen vackra. Har själv sytt en väska av ett tyg som sonen med dåvarande sambo, nuvarande fru, hämtade hem från Afrika åt mig. Fina saker du syr.
  Önskar dig och din familj en riktigt skön och avkopplande midsommar 🙂

  Reply
 3. Tyg och otyg

  Jag älskar också afrotyger! Köpte på mig en liten hög när jag var i Gambia förra året och sedan har jag bytt till mig lite fler bitar av ett par bloggkompisar, så nu har jag faktiskt ganska många olika. Lite extra kul och passligt till dina afrikanska barn också ju!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *