Snart skall vi ha invigning, men först skall det målas färdigt!

Vi hamrar och spikar och grejar från morgon till kväll, eller så känns det i varje fall. Men snart är det klart – makens nya kontor, alldeles längst ner på vår gård! Han kommer att ha världens finaste kontor och världens finaste väg till sitt kontor tycker jag själv, som inte alls är partisk, nädå! Sånt här får han se på om sommaren när han går till sitt kontor:

Alliumen som slagit ut och är så fin!

Perennrabatten under äppelträdet blommar för fullt, med allium och vallmor och tulpaner som håller på och försvinner för i år, men dyker upp nästa år igen hoppas jag.

Jag låter gräslöken blomma, gillar gräslöksblommorna lika mycket som deras stora allium-släktingar

Utanför växthuset (och uthuset, dvs makens nya kontor) blommar ett gäng rosa pelargoner. Nästan så man är på semester genast bara man ser på dom!

Bondbönorna är vår familjs favoritbönor.

Dom är fina plantor med fina blommor och supergoda bönor!

Tulpanerna håller som sagt på och slocknar, och några perenna vallmor gör övergången lite mindre abrupt genom att själva låtsas vara tulpaner 🙂

Fast denna vallmon ser mer ut som en ros tycker jag. MIn favoritros är nog just såna här rosor som inte är rosor, jag gillar inte alls rosor som bara sticks och är besvärliga.

Närmast huset är kryddrabatten full med både blommor och kryddor. När man går förbi den här rabatten börjar det dofta av timjan och mynta. Även kallad mojito-rabatten… 😉

Jag byggde förresten en trappa av sten bakom kryddrabatten häromdagen. Nu vänta vänta tills den ser ut att alltid ha varit på just det stället!

Ja, det känns verkligen i armarna och benen att vi hållit på och grejat en hel del den senaste tiden, men snart är det klart – snart är kontoret färdigt och maken får världens finaste kontorsväg är jag säker på! och en av dom kortaste också – inte illa det heller!

11 kommentarer

  1. Jeg kom bare lige forbi.
    Smukke blomster.
    Tak for kigget.
    Ha´ en god aften.

  2. Härligt! Önskar önskar så, att jag snart har tid att kika in hos dig!!

  3. Tror också att din make har den finaste vägen till kontoret!

  4. Vilken fin trädgård ni har byggt, så härligt med kryddväxter också.
    Härlig skjorta till sonen.

    Kretiviteten flödar här 🙂

    Nu ska jag titta in på din Pinerestsida, jag har också börjat samla ideer

  5. Så snyggt och ni har en alldeles härlig trädgård – är helt säker att mannen din gillar både vyn & avståndet 🙂 Duktiga ni, skall bli intressant att se makens kontor då det är färdigt!

  6. Hoppas vi får se nån bild från kontoret sen, jag är så nyfiken!

  7. Oj vad kraftiga era bondbönor ser ut! Jag byggde ett stöd till mina nu i helgen, de är absolut inte så där stadiga att de står av sig själva utan ser mer ut som slingerväxter. 🙂 Ska bli spännande att se om det blir några bönor, det är första gången jag provar att odla sådana själv nämligen.

  8. Så sant..nästan som semester att gå till jobbet 🙂 Det finns så mycket fint i er trädgård 🙂

  9. Oj vad jag önskar att vi hade geist och intresse för renoveringar med. Då hade jag haft en skrivarlya redan nu. Men inte ens när vi är friska får vi nåt gjort 😉

    Underbar sommarskjorta med! Och goda tomater som påminner om när jag jobbade i storkök och tog hem alla klyftade tomater på fredagen och torkade dem. Till mig själv!

  10. Fina kantstenar till blom rabatten, och alliumen är så fin. Den håller väl sig fin efter blomningen också, som gräslöken, torkar lite men är ändå dekorativ.

  11. Pingback:Alliumfrön

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *