trädgårdbetraktelser

 

 

Vi är så mycket utomhus som vi bara kan just nu. Härligt! Man får plötsligt mycket större hus när man kan vara utomhus.

På dörren hänger ännu våra påskkransar. Jag borde ta mej i kragen och fixa nån mer somrig krans, men vi har så mycket på gång just nu påskkransarna får hänga uppe ett tag ännu.

Varje dag blir jag glad av dom här tulpanerna! Igår fick jag lite extra mycket njuta av dom, höll nämligen på och målade brunnshuset som är precis till vänster om den här rabatten.

Den spanska körveln är jättefin i år! Doftar gott gör den också, skön att ha i olika sallader som en liten extra överraskning

Jag hann fota min första rosa lupin – sen sprang nån av ungarna ner den. Men det var det värt, för ungarna var nämligen på snigeljakt. Dom får betalt för varje snigel dom hittar, och i år har det inte varit alls lika många sniglar som ifjol – närmare 150 stycken bara! (ifjol plockade vi 400-500 sniglar per kväll, minst)

Värsta ogräset på vår gård – lönnplantor! Vi har tusentals av dom, och jag har försökt få barnen att plocka dom också  mot betalning, men det gick inte!

Alliumarna blommar just nu – härligt! Dom tillhör mina favoritblommor, gillar när det plötsligt dyker upp lila klot som liksom svävar i luften ovanför rabatterna.

Vårkragen är fin när den har blommat ut också.

Det gäller att njuta av naturen nu, känns som allra bästa tiden just nu! Så mycket som spricker ut varje dag och brer ut sig och överraskar och dofter som sprids i luften och härlig skugga under träden.

 

4 kommentarer

  1. Ååh vilka fina bilder & visst är det sant som du säger – man borde ta vara på varje liten stund utomhus! Tyvärr är vår gård rätt så belastad av allt byggmaterial att våra blommor längs huskanterna har fått såna törnar att jag inte har en aning om vad det är som växer där – nåja, bättre lycka nästa gång!! Du är så himla duktig du & ifall barnen vill komma och plocka sniglar till oss nån dag så välkomna 🙂

  2. Visst är det härligt nu när man kan vara ute och alla växter som förvarats inomhus under kalla månaderna får flytta ut så man får lite extra utrymme.

    Håller med om att det är mindre sniglar iår vi hittade 4 mot 20 och hoppas att vi aldrig kommer upp i så många som er. Går det ens att gå när det är så många sniglar.

    Ha en skön dag idag är det sommarvärme igen, Mia

  3. Vilken fin filt/täcke som hänger på ditt trappräck =)
    Lönnplantor har vi också gott om. Älskar Lönträd men inte alla små plantor som kommer på köpet

  4. Vilka fina foton, som alltid : )

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *