Syréndags

Våra syréner blommar bara högst uppe i topparna, så vill man njuta av blommorna får man lov att plocka in en bukett.

Buketten doftade lite väl starkt för mej som är känslig för dofter, så den fick åka ut. Fint med buketter utomhus också!

Ifjol testade jag att göra syrénsaft. Urk på burk! Smakade verkligen inte alls så gott som jag föreställde mej (gjordes ungefär som man gör fläderblomssaft). I år njuter jag av blommorna som vajar högt uppe i träden, på bra avstånd!

Jag säger det nästan varje dag just nu – jag älskar sommaren!

En tanke – när man inreder med inspiration från naturen, då menar man oftast vita, beige och bruna färger. Men när naturen inreder själv – då blir det färgexplosioner lite här och där! lite som i vår hall, som så gärna matchar sig med syrénerna i vasen.

4 kommentarer

  1. Syrener är så vackra och dina foton likaså. Min man har kapat syrenbuskarna nu i några år för att dom skall bli tätare..så vi har tyvärr inga syrener att njuta av just nu!

  2. Syrén är min allra bästa doft! Och hyacint kommer på god andraplats. Snart blommar den här med. Jag skulle kunna stå med näsan i den under hela blomningstiden.
    Fantastiska bilder – som vanligt! Men syrénsaft låter rätt giftigt! Är den ätbar? I så fall gör jag kanske en syréntårta 🙂

  3. Dessa underbara blommor! Jag kan inte få nog av dom! 🙂
    Igår var sonen och jag ute och plockade från ett litet undanskymt ställe… Buketten sprider en underbar doft runt mig nu ♥

  4. Ja syre´ndoft är verkligen försommar ”nyss fått sommarlov”-doft, härligt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *