Gladklänning

Jag var till bibban och lånade böcker häromdagen, och ramlade över boken Silmukoita, siksakkia ja pala suklaakakkua av Hanna Välitalo. Boken är full av enkla färggranna projekt, och insiprerad av dom gjorde jag en klänning åt dottern.

Jag avände mej av ett gammalt lakan, diverse stuvbitar och band som jag hade hemma. Kostnad noll med andra ord och jag gjorde klänningen utan mönster. Det fanns instruktioner i boken, men jag är lite dålig på finsk terminologi, så jag hittade lite på i stället. Blev kanske några fler provningar på det sättet, men det gick rätt så snabbt ändå.

Klänningen fick två fickor med plats för små kramdjur eller näsdukar eller vad som nu behövs. Jag strök fast ett par hundar på fickorna också.

Det blev verkligen en riktig gladklänning!

P.S. Boken verkar tyvärr finnas endast på finska, men den går att köpa i hela Norden hos t ex Adlibris. Såg att den är tillfälligt slut, men kanske nån annan internetbokhandel har den.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

10 Replies to “Gladklänning”

  • Tant Ninette Post author

   Tack ska du ha! Jag kan en hel del, men är urkass på annat, som t ex finsk grammatik och all sorts redskapsgymnastik! 🙂 Boken verkar tyvärr inte finnas på svenska… Skulle säkert vara nåt för nåt svenskt förlag, att göra en översättning och sälja i Sverige tänker jag.

   Reply
 1. erry

  Vilken fantastisk klänning! Du är så duktig, och jag kan tänka mig att dottern är överlycklig över sin nya outfit. 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *