Vardagsrummet

Både matsalen och vardagsrummet går i ljusa gråa och vita färger. Jag ville att rummen skulle kännas lagom lugna, sen kan man brassa på med filtar och kuddar och dukar i andra färger. När man kommer in i vårt hus kommer man först in i vår knallrosa hall, och genom den till vårt lugna gråa vardagsrum.

Jag målade väggarna förra våren för hand. Hade först tänkt ha tapeter ovanför panelerna, men dom som vi gillade var alltför dyra så jag fixade egna tapeter i stället. Det bruna skåpet är fullt av pysselgrejer och spel. På en av stolarna står en påse full med duplo-lego. Vi brukar antingen ha briotågbanan eller två påsar med lego i det här rummet, så att barnen får lite variation i sina lekar (läs: så mamman slipper att hela tiden hitta på nya lekar åt dom! jag gör allt för att komma undan så lätt som möjligt).

.

Tekoppslampan i hörnet har jag och maken fixat tillsammans. Nu när vi fick mer förvaring i matsalen så har barnens pysselgrejor fått flytta bort från byrån, och mina garn har flyttat in i stället.

Taklampan gjorde jag ett tag ifjol när jag hade tråkigt 🙂 (händer inte så ofta, jag har inte tid för det) och den stående lampan i högra hörnet fixade jag förra sommaren. I fåtöljerna ligger den blåa filten och den vita filten som jag virkat.  Soffan har vi klätt om. Stolarna och alla möbler förutom bordet (IKEA) är fådda från diverse släktingar.

Det här är verkligen ett rum vi trivs i hela familjen! ett riktigt vardagsrum, används precis varje vardag. Ungarna leker med lego och tågbana som sagt, vi läser böcker och tidningar och pusslar på bordet, och så spelar pandan ipodbarnsånger så vi kan ha lite disco ibland 🙂

P.S. Om du undrar varför taket ser så snett ut på fotona, så beror det inte på kameran – huset är just såhär snett!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

7 kommentarer

  1. Såå fint och er soffa är verkligen toppen!! Hihi* får väl se efter om jag får en OH apparat lånad nånstans ifrån ifall det blir ett ”träd” i barnens rum sen nångång!! Så himla fint hemma hos er & såå avis på att ni är så långt hunna med alla rum* Ha en skön lördag!

  2. Jösses, vilken häftig soffa!! Jag gillar också tekoppslampan! Ja, jättefint alltihop!!!

  3. SOFFAN! Jag smällde av lite när jag såg den! Ja, naturligtvis så var hela rummet i min smak. Men soffan…. En dröm att drömma.

  4. Älskar! Allt. Ibland när jag ser solen skugga ett träd med alla kvistar på en husvägg, då tänker jag på dig och ert vardagsrum. Åsså tänker jag att jag skulle vilja måla dit skugggan innan den försvinner. 🙂

  5. Jag älskar ert vardagsrum! Lekhörnor i alla rum är så bra det visar att de faktiskt har lika stor plats i hemmet som oss vuxna.

    Mer bilder på ert underbara hem vill jag se.

  6. Lite snett är det väl, men inte så mycket- det beror på ditt objektiv 🙂

  7. Härliga färger och superfina väggar! Förstår bra att ni alla trivs där 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *