Bankade skedar – här får man muskler minsann!

På flera ställen på nätet hittar man instruktioner till hur man gör fina skyltar av gamla skedar, stansar och lite bank!

den här sidan har dom använt skedarna som planteringsskyltar. Här har dom använt dom som placeringskort. Jag råkade ha en hög skedar som behövde nytt användningsområde, så efter att jag av en händelse råkade få såna här stansar från Clas Ohlsson till morsdagen (tack maken!) så var det bara att sätta igång med bankandet och stansandet.

Jag gick ut en kväll när maken nattade barnen, och bankade loss på några skedar. Maken undrade vad det var för konstigt ljud utifrån. Vad hade hon hittat på nu igen då? När han kom ner i köket låg där en sked som det stod, som han läste det, ”murut” på – vad i hela fridens dar har hon skrivit på den där skeden? tänkte han. Murut betyder smulor på finska, maken hade tydligen pratat så mycket finska den dagen att han tänkte på finska. Det fanns ju nämligen inte ett enda u på skeden – det stod ju Morot! fast iofs kunde det vara kul med en skylt med ”smulor” på också – såna finns det minsann av hemma hos oss!

Morotsskeden står i morotslandet – väldigt otippat!

Det var riktigt kul att göra såna här skyltar, så jag misstänker att vår trädgård kommer att krylla av dom innan jag är klar. Eller så slår jag snett och slår mej på fingret och då blir det bara några få skedar – det var nära ögat igår kväll nämligen!

En sked med Persilja blev det också, men då slant jag lite med stansen så bokstäverna är inte helt på rätt avstånd från varandra. Men vad gör det – skeden piggar ändå upp där i persiljelandet!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

12 Replies to “Bankade skedar – här får man muskler minsann!”

 1. Caroline

  Läste just häromdagen detta tips i en inredningstidning och tänker haka på det – du hann före mig 🙂 Fin fina blir dom och ännu finare då de får sin plats i odlingarna 🙂 Lycka till med bankandet & var försiktig!

  Reply
 2. Salanimi

  Aivan tosi mahtavia – kiitos tiedosta, että noita kirjaimia saa ohlssonilta, saattaapa olla, että joudun käydä siellä ostoksilla :)))

  Reply
 3. Persilja

  Å så fint! Att du slant på jsut Persilja är bra symbolik. Jag är ju mer för det där som är lite defekt och operfekt. Så mycket mer känsla då. :)))

  Reply
 4. Sari

  Så fiffigt och fint! Hoppas att du har några skedar kvar i köket nu efter att du har hållit på med stansningen… 😉

  Kram
  Sari från Puumuli

  Reply
 5. Pirjo

  Jättefina skedar! Råkade titta på samma stansar på Clas Ohlsson igår, men lyckades ännu lämna dem till butiken. Nu måste jag väl gå tillbaka till butiken imorgon och köpa egna ;).

  Jag har förresten översatt instruktionerna för pappersbollar till svenska och har lagt ut dem till bloggen min.

  Reply
 6. Pingback: Stämplade skedar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *