Virkade påsar – crocheted bags

Vi har behövt nåt att ha barnens badleksaker i, och när jag såg beskrivningen på en enkel virkad påse satte jag igång. Jag använde mej av restgarner, grova garn som inte passar till nånting alls egentligen, men till det här var dom perfekta.

We needed something to put the kid’s bathtoys in, and I found these instructions for an easy crocheted bag. I used leftover yarn that is too coarse to use for anything else, but for this project it was just perfect.

Först gjorde jag en påse enligt instruktionerna. Sen gjorde jag en bredare påse och hittade på lite eget mönster. Påsen ser fin ut när den ligger såhär på byrån alldeles utan nåt innehåll, men när man fyller den med leksaker och hänger upp den ser man att handtagen är alldeles för långa! Rena rama Borat-påsen kan jag berätta! ser verkligen ut som nånting Borat skulle ha virkat, om han ville matcha sin fina baddräkt 🙂 Påsarna funkar bra ändå som tur är, och jag är den enda som klagar över hur den ena av dom ser ut som tur är!

First I made a bag according to the instructions. It turned out great, but I wanted a bag with a wider mouth so I started to invent my own bag – it did not turn out the way I envisioned it! It looks great when it’s empty, but when you put things into it the handles stretch and it more resembles Borat’s bathingsuit than anything else. I think I need to practice my crocheting a bit more, before I make my own original designs! (although I believe that that is the  best way to learn – to make mistakes. So in that aspect it was a succes!) But there’s nothing wrong with the original instructions, they work just fine thankfully. The bag keep the toys just fine, so their practicality is a succes – just not the esthetics of one of them, but I think I’m the only one in the family noticing!

4 Replies to “Virkade påsar – crocheted bags”

  1. Hanna

    Nå nej det tror jag int på, nu är du för kritisk mot dig själv. Dom ser ju helt underbara ut, kommer att vara pricken över i:et då badsäsongen börjar 🙂

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *