Påskpyssel

Det här enkla påskpysslet fixade jag med ungarna häromdagen. Ungarna brukar vara påskhäxor på påsken (man fejrer ikke fastelavn med udklædning og slik her i Finland, i sted for klæder börnene ud sig til påskehekse på påsken og går fra hus til hus og får slik og giver et påskekort el lignende som tak), och då brukar dom få ha med sig nåt till alla dom hälsar på. I fjol fick dom ha med sig varsin påsklilja. I år blir det ett sånt här påskägg av hamapärlor.

Jag tog en bit najtråd och så fick barnen trä upp pårlor på det. Sen knöt jag ihop tråden och formade den till ett ägg. Vi knöt en rosett överst och så limmade jag fast en liten kyckling nederst. Det gick åt mer lim än jag räknat med, jag var tvungen att limma ihop en del av pärlorna först så inte kycklingen skulle halka och hänga upp och ner.

Sen knöt vi fast lite fiskelina och hängde upp påskäggen i fönstret i väntan på påsken.

14 Replies to “Påskpyssel”

 1. Juanita

  Vad fina gåvor ni har fixat till påskhäxornas ”godisdag”! Här på vårt område går man redan nu i helgen då de flesta är finskspråkiga… Kanske vi oxå skulle laga några fina hamapärleägg m kycklingar…

  Reply
 2. Fru Tallund

  Hej!
  Eftersom du skrev på danska i inlägget ska jag passa på att fråga om du skulle vilja skriva ett inlägg med turisttips i Köpenhamn. Har hört om flera som ska resa dit från Österbotten nu då Blue1 börjat med direktflyg. Jag har också bokat en resa 🙂 Jag läste redan ditt inlägg efter din resa dit för nån månad (?) sen, men skulle gärna vilja ha mer om du ids och vill 🙂

  Reply
 3. Anita

  Så himla fina dom blev, så underbart pyssel att dela med de yngre. Sådan måste jag göra med mina barnbarn.

  Tack för inspirationen och ha en fortsatt trevlig lördag.

  Reply
 4. Pingback: Påskpyntat | Tedags hos Tant Ninette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *