Virkad disktrasa av bambu

Fick för ett tag sen det här tipset av Sarah med bloggen Lilla K. Hon hade virkat en jättefin disktrasa av bambu. Bambu lär skall vara antiseptiskt och disktrasan borde därför inte lukta så lätt. Bambugarnet köpte jag i vår lokala garnaffär som har ett brett utbud av allt möjligt har jag lagt märke till.

Jag virkade min disktrasa på högt och den blev inte så jättejämn i kanterna, så jag virkade en liten dekorationskant längs med två av kanterna. Disktrasan är verkligen vår bästa disktrasa! Vi har sedan tidigare en disktrasa i hälften bomull, hälften bambu, och den funkar nog bra den också, men den här funkar ännu bättre. Bambun drar i sig vatten på ett bra sätt, så det passar verkligen jättebra till disktrasor.

Vi använder förresten våra  tygdisktrasor också som städdukar. Barnen brukar få gå omkring med varsin disktrasa och torka damm – det finns ju lite klent med underhållning här på landet och dom gillar sånt, dom små liven 🙂

Enda minuset är priset. Ett nystan bambugarn kostar närmare 5 euro, och räcker till endast en disktrasa. Men den blev ändå billigare än disktrasan med hälften bambu och hälften bomull, så jag är nöjd.

Gå in på den här länken så får du Sarahs beskrivning på hur man gör en ännu finare disktrasa än min! 🙂

5 Replies to “Virkad disktrasa av bambu”

 1. Sarah

  Vad fin färg du valt! Och trasan blev ju fin, jag tycker också den fungerar jätte bra och har bra uppsugningsförmåga 🙂

  Reply
 2. Bland Hö & Halm

  Hej!
  Vad konstigt din blogg hade fallit bort från min blogglista. Har funderat vad du har för dig då du inte skriver någonting. Så idag beslöt jag mig för att kika in fast det inte syntes någonting på min lista. Jag har ju missat en massa fina inlägg. Jag ska kolla noggrannare hädanefter

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *