Julmarknad

Så var det dags för julmarknad, och i år var det extra kul för i år var Kamomilla på besök och sålde grejer med oss!

Äldsta sonen fick plötsligt igår en idé om att han också ville sälja nåt. Han hade dagen innan stansat hundratals stjärnor ur tidningspapper och annat. Han satte dom i påsar och gjorde etiketter till påsarna och sen stod han där och sålde för en förmögenhet 🙂 Räknade pengarna hela lördagskvällen, det var verkligen en kul grej för en liten kille att få sälja sina egna saker på julmarknaden.

Jag hade gjort klejner som vi sålde. Hade vi haft lite mer tid till förberedelser så hade vi bakat brunsviger också – det var många som kom och frågade om vår brunsviger. Nästa år hoppas jag vi hinner med den också!

Julstrutarna gick också åt. Alla röda tog slut, bara några vita blev kvar i korgen när marknaden var över. Vi fyllde dom med kola den här gången, dom blev mycket mer julmysiga med lite godis i sig. Dom glittriga pepparkakshusen (alltså pepparkakorna som såg ut som hus) var också en hit. Sånt är lite extra kul, när andra blir glada över nåt man har gjort alldeles själv!

Det var en jättekul marknad, trots lite duggregn i början. Inte lika mysigt som ifjol när det var massor av snö, men nästan lika mycket folk som besökte marknaden trots det.

Välkommen igen nästa år Kamomilla, och ta gärna med dig mer av det där jättegoda knäckebrödet som du sålde! Kamomillas man hade bakat knäckebröd och det var alldeles gudomligt gott (och blev slutsålt på nån timme).

9 kommentarer

  1. Mysigt!
    Och duktig 8åring!

  2. vad roligt att det gick så bra för er…! Saknar att jag inte stod på julmarknad iår, kanske nästa… 🙂

  3. Jag köpte klejner och de var jättegoda!

  4. Vilken kul grej och vad roligt att sonen fick tjäna lite pengar på sina fina stjärnor.
    Ha en skön söndagskväll!

  5. tack själv, det var så roligt!! jag kommer jättegärna nästa år- med bilen lastad med knäckebröd 🙂

  6. Åh så ljuvliga stjärnor i påse! 🙂
    Vårt golv gick att gå på efter 12 timmar, vi hade lagt pyttelite torkmedel i färgen (mindre än rekommenderat) men en av orsakerna till att det torkat så snabbt är nog att vi har golvvärme så på så sätt har det fungerat väldigt smidigt. I vårt förra hus där det brukar vara ca 13 grader på golvet gissar jag att man hade fått vänta betydligt längre…

  7. Pingback:att få pippi på något | Vardagspärlor

  8. Pingback:DIY Eget kakfat | Tedags hos Tant Ninette

  9. Kom så sent att jag missade både klenejer och knäckebröd, men en riktigt fin strut kom med mig hem 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *