Ännu en marmortavla

Ja, vad kan jag säga annat än att jag gillar att göra såna här marmortavlor!

Det här var ett beställningsarbete och jag fick fria händer – sånt är alltid kul!

Dom här bilderna gör jag i photoshop och överför dom sedan på marmorplattor med hjälp av ett lim. Lär ska gå att överföra med vanligt decoupagelim, men jag brukar använda mej av ett snabbtorkande transferlim som funkar suveränt. Det enda knepiga är att se till att man inte har alltför stora ojämnheter i marmorn, och att bilden blir ordentligt fastlimmad på plattan utan några luftbubblor. Eller så kan man utnyttja marmorns olika skiftande färger och använda dom i själva bilden.

Om nån bor i Pargastrakten i Åboland  och vill beställa en specialgjord marmorbild, så skicka mej ett mail! Bor du någon annanstans så kan jag nog fixa marmorbild åt dej ändå, men då tillkommer det postavgifter (en sån här marmorplatta väger ca 260 g)

Plattan är 10 x 10 cm och äkta marmor. Bilden du skickar in behöver inte vara i stor upplösning, eftersom jag fixar till den på  datorn och förminskar eller förstorar den så den passar till marmorplattan. 20 euro tar jag för ett sånt här porträtt, vill man beställa flera likadana så är det den första som kostar 20, resten blir mycket billigare (eftersom det främst är att fixa till bilden i photoshop som är det krångliga och tar tid).

Vill du göra en sån här bild själv, så har jag skrivit mer ingående instruktioner i det här . inlägget. Det är inte alls en särskilt krånglig metod, det är egentligen endast det där fixandet och trixandet med bilden som är det krångliga. Och att pilla bort pappret när limmet väl har torkat – det är ren magi! så härligt varje gång att se bilden som man har överfört. Marmorn har verkligen en speciell lyster, och om man håller upp plattorna mot ljuset så blir dom lätt genomskinliga till och med.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Verkligen ett jättefint familjeminne Nette, superbra

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *