Måla med linolja – hur man inte ska göra :)

Jag har hållit på och målat lite i vardagsrummet och matsalen och funderat på det där med linolja.

Alltså jag vet egentligen hur man ska göra och inte ska göra, men jag är lite för otålmodig ibland ändå!

Såhär ska man alltså inte göra, som på bilden ovan!

När vi fixade matsalen och vardagsrummet brydde jag mej inte så mycket om resultatet, bara det gick fort och det var inte så smart. Linoljefärgen skall bres ut i tunna lager, närmast gnidas in i träet, och om man har på för tjockt så korvar den sig och blir sådär ful som på bilden.

Så det blev att sandpappra och börja om från början igen.

Det är trots det kul att måla med linolja tycker jag! Den doftar så gott och innehåller inte en massa skumma kemikalier och så får man lätt en sån där lite ”vintage-look” bara genom att färgen åldras. Linoljefärgen gulnar om den inte är i solljus, så färgen i min målburk hade hunnit få en tjock hinna över sig och bli alldeles orangegul. Men sen när jag målade så vips var den vit igen.

Jag passade på att måla fönstren också. Jag hann slipa dom innan vi flyttade in, men först nu blev dom målade.

Jag har målat matsals och vardagsrumsgolven också, men dom är målade med Uulas golvfärg som torkar mycket fortare och är mycket enklare att bre ut.

Imorgon ska du få se hur vardagsrummet ser ut nu! det ser kanske inte ut som en så stor förändring sådär på bild, men för oss som gått och sett på det mörka golvet i snart två år nu så känns det som om det plötsligt blev så mycket ljusare.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

3 Replies to “Måla med linolja – hur man inte ska göra :)”

  1. Hanna

    Duktiga du 🙂 Jag gillar linoljefärg. Det blir säkert superfint ert vardagsrum, det kan ju int bli annat då det är du som målar och inreder 🙂

    Reply
  2. Lotten

    Jag älskar Linoljefärg! Hela vårt hus på ön är målat med linoljefärg utvändigt… lukten är ljuvlig! Snickerierna inomhus däremot är målade med vattenbaserad färg pga den lååånga torktiden – vi har inte orkat vänta såå länge 😉 Ser fram emot att få se hur ert vardagsrum ser ut nu!

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *