Danska hallonsnittar

Tog och gjorde lite danska hallonsnittar en dag när vi skulle ha gäster. Snittarna är definitivt inte nånting för såna som äter lågkolhydratdiet (t ex jag! men jag älskar att baka), men för alla andra är dom mumsmums. Dom gick åt som smör på heta stenar, i ett nafs var kakfatet tomt precis som i nån reklamfilm.

Receptet hittade jag här i det här blogginlägget på bloggen Bare WUNDERBAR – en blogg värd ett besök för alla som gillar färggrann inredning och små smarta detaljer med sån där japansk tejp. Kolla t ex hur smart hon har använt tejp på sina hyllor och vilken inspirerande anslagstavla hon har och den här härliga spegeln!

Anyways, här kommer receptet:

Danska hallonsnittar

500 g vetemjöl

2 tsk bakpulver

250 g smör eller margarin

2 tsk vanilj

1 dl vatten

ca 3 dl hallonsylt

plus glasyr och strössel som pynt

1. Blanda mjöl och bakpulver och smula ner smöret i degen.

2. Blanda socker och vanilj i degen, häll i vattnet och knåda så det blir en smidig deg. (jag tog flytande vanilj, annars kan man säkert bra använda lite vaniljpulver eller vaniljkorn från en vaniljstång)

3. Kavla degen ut i två lika stora plattor som motsvarar storleken på din bakplåt. Lägg den ena plattan på en bit bakplåtspapper.

4. Bre ut hallonsylt i ett jämt lager. Lägg den andra plattan ovanpå. Tryck ihop kanterna ordentligt.

5. Baka i 25 grader i 200 grader eller tills ovansidan är ljusbrun.

6. Låt kakan svalna av, dekorera med glasyr och strössel

Jag blandade florsocker och vatten på högt tills det fick en rinnig konsistens. Hällde sedan glasyren på kakan, strödde på strössel och skar upp små bitar.

Gjorde som sagt succé hos gästerna och barnen, och var urenkel att baka så dom här hallonsnittarna skall jag definitivt göra fler gånger!

6 Replies to “Danska hallonsnittar”

 1. Linda

  ÅH så härliga dom ser ut!! Och ditt turkosa kakfat, vilket habegär det väcker hos mig!! Var köper man ett sånt?

  Kram Linda

  Reply
  • Tant Ninette Post author

   Kakfaten fick jag i present, så jag vet tyvärr inte var man kan köpa dom… Det var verkligen en mitt i prick present åt mej – jag älskar dom, dom är alldeles underbara!

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *