Egna superenkla kakfat

Dom här kakfaten fixade jag till ett kalas som vi ännu inte har hållit, så dom är fortfarande inte invigna.

Dom var verkligen urenkla att göra och kostade nästan ingenting. Jag började med att köpa tre fat från en lokal loppis. Just den loppisen har himla billiga priser på nästan allt – dom här tre faten kostade 10 cent styck!

Jag letade i mitt glasburkförråd och hittade tre burkar som passade till faten. Det gällde att hitta burkar med rätta proportioner och som inte var för smala. Man kunde också limma ett lite större fat under själva burken om man vill ha det ännu mer stabilt, men mina burkar var tillräckligt breda för att kakfaten skulle stå bra så här, också fullastade med t ex maränger eller muffins.

Limmade fast faten med superlim på burklocken och så var det bara att ha i lite skojigt pynt i burkarna och vips var kakfaten klara.

Pyntade en av burkarna med en mini-midsommarstång – hade från början tänkt ha dom på midsommarafton som dekoration, men så ändrades planerna. Jag hade också en idé om att man kunde ha en liten minibukett i burken, skulle kunna se sött ut. Stenarna funkade bra som tyngd i den här burken som är den högsta i gänget och var den enda som var i risk att falla lite omkull.

Ett av faten var ett verkligt kitschigt sådant – en souvenirtallrik från Milano! Dom två andra hade så härliga färger så jag kunde inte motstå dom.

Jag fyllde två av burkarna med godis som ungarna fick som lördagsgodis sen när kalaset inte blev av. Dom klagade inte det minsta!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 kommentarer

  1. Tack för tipset, det här föll mig verkligen i smaken. Ska testa direkt när jag har semestrat färdigt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *