Sommarfin sessa


Om det är nåt som används mycket här i huset om sommaren så är det klänningar! Så kom det plötsligt sommar och hoppsan – Prinsessan på ärten hade tydligen vuxit en hel del och hade precis ingen klänning att ta på sig.


Jag surfade runt på nätet och hittade en söt enkel klänning, men hittade tyvärr inget mönster till den. Egentligen så gillar jag bäst att sy utan mönster när jag väl syr nånting – det skall helst vara så enkla modeller att man kan klippa dom på högt tycker jag som inte ännu har luskat ut hur man syr fina barnkläder (det har varit på min to do-lista sen vi fick vår första, jag har ännu inte sytt färdigt sparkdräkten som jag då klippte upp delarna till!). Jag tog och mätte tyget mot ungen alltmellan hon hoppade hit och dit, så klippte jag och nålade och sydde.

En så här enkel modell tog inte särskilt länge att sy alls – 30 min från början till slut, och klänning nr 2 som jag sydde enligt samma modell gick ännu fortare. Jag klippte två rektanglar i den längd som jag ville ha, klippte så till armhål på båda sidorna och så sydde jag ihop delarna, fållade och sydde en kanal överst för ett sidenband.

Alltihopa hålls ihop av det långa sidenband som jag trätt igenom kanalen vid halslinningen. Tyget är ett alldeles underbart äkta retrotyg som jag fått av min svärmor (tusen tack!) – härliga läckra färger på vår sommarfina sessa! En gång i tiden en gardin – numera fin prinsessklänning!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

3 kommentarer

  1. Klänningen ser jättefin ut! Härligt tyg. 🙂
    Jag sydde en liknande modell för ett tag sedan och jag gillar den verkligen!

  2. Man tager vad man haver..du är helt fenomenal..sku då aldrig våga göra något utan mönster. Fin klänning med härligt tyg. Passar henne perfekt 🙂 En superskön klänning varma sommardagar ser det ut som 🙂

  3. Vilken FIN! Och den passar ju superbra på dottern, riktigt hennes färger på nått sätt, gullig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *