Lite av trädgården före och efter

Såhär såg det ut på visningen för  tre år sedan:

Såhär ser det ut nu:

Vi har tagit bort syrénerna som fanns vid staketet till vänster. Har dränerat gården och fyllt upp med en massa grus för att råda bot på översvämningsproblemet (ett av uthusen var jämt översvämmat på våren). Har byggt växthus på soligaste stället och odlingslådor mellan uthusen.

För tre år sedan:

Såhär ser det ut nu:

En av våra lönnar och en av grannens har tagits ner, så vår gård är mycket ljusare nu. Det fanns ingen egentlig gräsmatta, snarare en ogräsmatta och den är nu täckt av grus som också fungerar som dränering (det behövdes!). I stället odlar vi i odlingslådor. Huset har ju bytt lite färg sen för tre år sedan. Uthuset ser precis likadant ut. Vi skall hålla färgerna och det mesta på uthuset när vi väl kommer igång och fixar på det. Det här lilla uthuset var från början en strandbastu. Stranden gick nämligen ungefär där som vår staket går på dom övre bilderna. Det är också därför vi har haft såna problem med dränering på vår gård – det är en gammal strandtomt det här, och vattennivån går inte alls särskilt långt under ytan här, så det behövs inte att vattnet stiger så mycket förrän vi har översvämning på vår gård. Lite kul är det nog ändå att tänka att för hundra år sedan kunde man komma med roddbåt till den här lilla stugan!

4 Replies to “Lite av trädgården före och efter”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *