Ninette Bahne

creating and inspiring in my little corner of the world

DIY Kokosyoghurt

Den här yoghurten är verkligen perfekt för de mjölkfria i vår familj – full av goda bakterier och smakar jättegott! Och är lätt att tillaga.

Kokosyoghurt

Ta den fasta delen av en burk kokosmjölk plus eventuellt en liten del av vätskan

Ha i en gnutta socker, ca 1 tsk till en liten burk kokosmjölk, ett par teskedar till en större

Ha i 2 probiotikakapslar (liten burk), 4 (stor burk)

Ställ på ett varmt ställe 1-2 dygn, rör om ibland

 

Häll upp yoghurten i en ny burk. Lämna kvar en liten del som start till nästa yoghurt. Lägg till mer kokosmjölk och en gnutta socker till yoghurtstarten, och ät upp den färdiga yoghurten!

Jag matar yoghurten på sättet som jag beskrev ovan, så på det sättet behöver jag inte jämt och ständigt använda nya probiotikakapslar. Funkar hur bra som helst!

Smakar supergott med hemlagad granola (havre, kryddor och lite honung), jordgubbar, blåbär, papaya och granatäpplekärnor!

 

7 Replies to “DIY Kokosyoghurt”

 1. Katarina

  Nu blir jag sugen på att tina upp mina kefirgryn igen. Hsr tidigare tänkt att de borde funka även i kokosmjölk, för är ju så gott (men dyrt) med kokoshoghurt.

  Såg i ett annst inlägg att ni också äter kefir, kör ni också med gryn? Hur gör ni kefirost? Aldrig hört talas om. Får väl googla, om jag kommer ihåg.

  Reply
  • Ninette Post author

   Ingen aning om de funkar med kokosyoghurt! Men hör gärna av dej om du testar och får det att funka/inte att funka!

   Jo, vi äter kefir hela tiden och gör egen med egna gryn. Skrev om kefiren och kefirosten i det här inlägget: http://www.ninettebahne.com/?p=22151

   Superenkelt att göra – bara byta ut mjölken till grädde, och låta rinna av när den är klar! Jättegott att blanda kryddor i och bre på smörgåsar.

   Reply
 2. Ada

  Hej! Detta verkar ju supergott. Är sockret nödvändigt för att hålla bakteriekulturen levande? Har sett andra recept utan just socker, men dessa har inte vidareanvänt yoghurten som start. Skippar gärna socker ifall det inte är nödvändigt nämligen..

  Reply
  • Ninette Post author

   jo, sockret behövs för att hålla bakteriekulturen levande, precis som du tänkte! om man låter den stå tillräckligt länge så äter de upp sockret. Själv brukar jag skippa allt onödigt socker, men i det här fallet är det nödvändigt!

   Reply
   • Ada

    Tack! Spelar det någon roll vilket socker jag använder? Vet du om brunt eller rörsocker fungerar?

    Reply
    • Ada

     En till fråga, måste man direkt använda starten direkt, eller kan man låta den stå i kylen vilande tills man vill producera ny yoghurt?

     Reply
     • Ninette Post author

      spelar ingen roll vilket socker! och man kan säkert låta starten stå i kylen och vila – så gör vi med vår kefir också när vi inte riktigt har tid för den. Testa och se vad som händer! Det är ju ändå lätt att göra en ny start om den första far illa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *