DIY Mosaikgolv

Det här är ett av de mest tidskrävande projekten jag har gjort – eget mosaikgolv i badrummet. Jag hade lite hjälp (inte så lite heller!) av min pappa som slipade bitarna åt mig. Hela hösten tillbringade jag många timmar med att lägga bitarna på golvet i olika mönster, fundera och rada om. Såhär såg det ut:

imgp0827 imgp0833 imgp0836 imgp0840 imgp0843 imgp0867  imgp1304

Till slut blev det såhär.

imgp1309

Det var riktigt avkopplande och meditativt att lägga mosaiken, och jag skulle absolut göra det på nytt! Det enda negativa var att det var hopplöst att få fixat så små bitar som jag från början ville ha (tack pappa för att du försökte!), men till slut blev det riktigt fint ändå.

imgp0869

Vi använde oss av små svarta och vita kakelbitar som vi slog sönder, blandat med grönmönstrat porslin. Alla bitarna slipades så att man inte skär sig på dem när man kliver på golvet.

 

imgp1314Till sist var allt fogat och klart och min lilla spaavdelning var färdig för användning. Jag tror det här är mitt favoritrum i huset nu! Det är så avkopplande att gå in i badrummet med mosaikgolvet, se på de målade väggarna och ligga i badkaret med bra musik i bakgrunden och levande ljus som fladdrar, och bara slappna av. Ett litet badrum, men ändå på något sätt tillräckligt stort för spa-känslan.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 kommentarer

  1. Spakänsla. Det gick vi också i vårt nya badrum, trots att vi skippade badkar. Men känslan finns, lugnet och värmen och att kunna slappna av. Värdefullt. Ha det gott 2017!

  2. Vilket pillgöra! Men kan tänka mig att det då känns extra bra när det är klart. Badrummet blev fint och verkar passa in i resten av ert hus 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *