Kärlekshuset – pepparkakshus med mall

imgp3708

Det här var nog ett av de roligaste pepparkakshusen att baka! Det var jättekul att riktigt få ösa på med godis och pynt och glitter.

imgp3712

Huset är dekorerat med en hel ask med chokladhjärtan, diverse lösgodis, snöflingor som jag gjort av sockermassa, små hjärtan som också är gjorda av sockermassa och till sist ätbart glitter. Förutom mängder av kristyr!

Vill du göra ett eget Kärlekshus, så kommer här mallarna:

 

 

karlekshuset1 karlekshuset2

Baka delarna enligt beskrivningen ovan. Baka eventuellt också en bottenplatta som du fäster huset vid.

Dekorera väggdelarna innan du sätter ihop huset. Om du vill kan du passa på och göra fönsterglas, t ex genom att färga några gelatinblad och fästa dom med lite kristyr på baksidan av pepparkakan.

Jag fäste huset med hjälp av kristyr. Stöttade upp sidorna medan kristyren torkade, men har man bråttom så går det lika bra med smält socker.

När väggarna var på plats spritsade jag lite extra dekorationer och fäste taket. Jag bredde ut kristyr på taket och fäste mängder av konfekt och godis i kristyren. Sedan spritsade jag en dekorativ kant och fäste några dekorationer som jag gjort av sockermassa.

Till sist fäste jag mängder av vita och rosa snöflingor på huset, lite här och där, och strödde över ätbart glitter.

imgp3714

 

Sockermassa finns nuförtiden att köpa i de flesta matbutiker och ätbart glitter finns i butiker som säljer grejer till tårtdekorering.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *