Husbygge på gång!

imgp3567   imgp3581

Här byggs det hus, lite i taget! Jag gjorde dekorationer av sockermassa som fick torka, och nu har jag börjat dekorera huset och till och med satt ihop det.

imgp3576 Fönstren såg så tråkiga så jag tog och målade några gelatinblad som fick bli fönsterglas. imgp3584 De vill lite krulla sig när man lägger vatten på dem, så jag höll ner dem med knivar medan de torkade på plats. imgp3587 imgp3594 Nu ska delarna bara sitta ihop ordentligt – sen kommer det roligaste, att dekorera taket! imgp3594 En hel konfektask och en massa strössel och godis väntar på att få anlända.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

3 Replies to “Husbygge på gång!”

 1. Alice

  Hej ! Vad duktig du verkar vara ! ? skulle gärna försöka mig på ett lite finare pepparkakshus i år, men behöver råd med tanke på kristyren! Skulle vara kul om du ville dela med dig av ditt bästa kristyrrecept och vad för slags sprits man ska använda så inte allt bara blir kletigt, tjockt och fult. ?

  Reply
  • Ninette Post author

   aj jo, du frågade vilken slags sprits också! Det glömde jag att svara (svaret på hurdan kristyr finns i ett nyare inlägg) Jag använder mig av en helt vanlig sprits med metalltyll. Finns att köpa i alla möjliga butiker nuförtiden, men tricket är att ha rätt kristyr – sen kan man spritsa med vilken slags sprits som helst, eller t o m bakplåtspapper.

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *