Barnkalas hos familjen Bahne

004 006 (2) 009 (2) 010 (3) 013 (2)

Folk brukar tro att bara för att jag är rätt pysslig av mej så är våra barnkalas riktiga pysselhimmelriken, direkt klara att plåtas och läggas upp på Pinterest. Och så kunde det vara, om jag hade ork och lust på det. Men det har jag inte, så i stället blir våra barnkalas någonting helt annat.

Färdigmat, samma dekorationer om och om igen, men allt känns nytt och fräscht med fint porslin, fin duk på bordet och några ballonger.

Jag sköter inte ens om kalasplaneringen – den får barnen stå för nu när dom är stora nog. Igår gjorde dom en lista över lekar som dom vill leka och idag ritade dom tillsammans en åsna som de skall fästa svansen på. Just nu håller de på och fixar ihop plockmat. ”Det här blir bästa kalaset någonsin!” sa en av dem.

När jag ser artiklar om kalashysteri som råder på vissa ställen är jag glad att vi bor på en liten ort där sånt inte förekommer i så stor utsträckning, och att jag av lättja eller brist på energi inte har orkat satsa på kalasen mer än såhär.

När det kommer till kritan är barnen precis lika nöjda ändå, oberoende om de går på de där superdyra kalasen med gåvor för massvis med pengar eller hemma hos oss med butiksköpta godis och chips.

Det är liksom speciellt bara därför att det är kalas. Och det räcker bra med det!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *