Glad Valborg!

I år firar vi Valborg exakt så här mycket som på fotot ovanför 🙂 Dvs inte alls. Sista påskresterna skall plockas bort, men annars har vi haft så mycket ståhej den senaste tiden så det  blir riktigt skönt att bara ta det lugnt och njuta av blommorna i trädgården.

Det här är förhoppningsvis början på en stor rabatt full med vitsippor 🙂

Fick en liten vitsippstuva av svärmor, den piggar redan upp tycker jag!

Helt lugnt tar vi nog det inte – jag håller på och skrapar på huset och maken fixar grindar till gården. Plus bygger på lekstugan och trädkojan och sågar ved… Och så har jag ett hemligt projekt på gång! Det ska du få se bilder på nästa vecka hoppas jag. Bra att ha lite grejer på gång också inne i huset en sån här dag – idag har vi haft solsken och varmt och hagel och ösregn och åska och blixtar, om vartannat!

Påskliljorna har slagit ut för fullt och lyser så fint i rabatterna.

När vi bodde i Köpenhamn var det jätteviktigt för oss att hålla på finländska traditioner och fira Valborg som i Åbo med studentmössor och serpentiner och champagne och allt. Sen flyttade vi tillbaks till fosterlandet och då var det inte lika viktigt längre. Det var nog en särskild känsla det där att vara expat, man liksom förenades i traditionerna från hemlandet. Fast man kunde göra det med egen twist ibland och blanda fritt från alla möjliga traditioner och kulturer. Det kändes också väldigt konstigt att fira midsommar med tända ljus och marshaller – på midsommarafton skall ju solen aldrig gå ner!

Hursomhelst så känns det bra att det imorgon är första maj! Det har varit en underbar vårvärme den senaste veckan, och dagarna blir ljusare och ljusare och humöret likaså 🙂

Glad Valborg!

6 kommentarer

  1. Glad vapp till er med! Vad skönt att ni ska få ta det riktigt ”lugnt” i helgen! D.v.s. ha tid för familjen o diverse projekt 🙂 Vad fint med vitsippor, jag har funderat på att jag oxå borde hitta mig en tuva ngnstans…

  2. Trevlig Valborg..!! 🙂

  3. Vi firar nog inte heller. Eller tja, extra god mat blir det nog och så åker vita mössan fram. Men thats it. Inget mer.

  4. Ha en trevlig valborg!

    Kram
    Sari från Puumuli

  5. Hemliga projekt gillas ´verkligen, ser fram emot när hemligheten släpps ut i syberrymden :-))))

  6. Lite försenade Glada vappen hälsningar. Otroligt vad vädret kan göra för psyket, hoppas det fortsätter likadant. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *