Så var glada julen slut… (ett sockersött slut!)

002 (2)

Vanligtvis plockar jag undan julen mellan trettondagen och tjugondagen, ibland t o m senare, men i år passade det bra att plocka undan största delen av det juliga när det var trettondag och alla var hemma.

003

Jag har liksom blivit trött på att vara den enda som pyntar och grejar (speciellt som precis alla i familjen vill ha det fint och pyntat, och lägger in veton om jag planerar att plocka undan pynten för tidigt) och vi är ju fem i familjen så när vi alla hjälps åt går det mycket snabbare undan!

010

Ibland går det lite trögt att  värva folk att reda ut ljusslingor eller dammsuga, men det här är en grej som det aldrig är svårt att få både familjemedlemmar och gäster med på – att riva pepparkakshusen!

016

Det brukar gå i ett huj. Både stora och små hjälps åt och vips är pepparkakshuset försvunnet! 011

Vissa år har jag så många pepparkakshus att jag måste sprida ut dem över fler dagar. Då kan man ha tur och få ett helt pepparkakshus för sig själv!   028Inte så dumt att sitta och lyssna på julsånger och läsa en bra bok och äta ett helt pepparkakshus!

Min mesta julhjälpreda, ungen som har samma namn som jul, fick en lugn stund hemma med mamman och då var det det här vi hittade på…!

Jag tror jag mest gillar början på julen och slutet på julen.  Just de här julgransplundringsdagarna är bland de roligaste tycker jag (och sen skadar det heller inte att skolan brukar börja igen i samma veva, och vi äntligen får lite vardag…!).

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *