Julgranar

Hemma hos oss har vi många julgranar. 5 stycken för att vara exakt – det är inte så att jag aktivt har bestämt mej för att samla på julgranar, det bara blev så!119

Det är alltid nåt speciellt med det första pyntet som man sätter på julgranen tycker jag! (och så kan man passa på och ta en selfie på kuppen också!)

076

Mer och mer pynt, ibland med medhjälpare, ibland utan. Och vips är man klar.

012

Sen står den där, granen och behöver tändas. Den här lilla granen har hela fyra ljusslingor i sig, så jag behöver ha en skarvsladd med många uttag för att få det att funka.

047

När den är tänd glittrar den som ett helt kompani granar! (=perfekt mysbelysning på kvällen när vi sitter och äter i matsalen)

017

Den här granen står i hallen i år. Vi möblerade lite om pga en ny gran som skulle in i hallen, så den får stå på kistan i hörnet. Gnistrar inte lika mycket som silvergranen, det måste åtgärdas känner jag. Just nu är den klädd med ljusblå och lila prydnader och en påfågel i toppen.

083

Ifjol såg den ut såhär och stod i vardagsrummet bredvid pepparkakshuset.

I vardagsrummet står också vår finaste gran. Den var inte lika fin när vi köpte den ifjol, men efter mycket möda och stort besvär (jag tog loss grenar från en annan gran med en tång, Niklas bände dom fast på den nya granen) ser den riktigt fin ut nu. Nästan som jag vill ha det!

Från början kände jag som många ”ingen jul utan riktig julgran”, men är man allergisk så är man. Dessutom blir det faktiskt jul också om man inte har en riktig julgran! eller riktig julmat, eller riktiga julpynt, eller riktiga jultraditioner vad det sen än gäller. Det blir jul ändå, så det är onödigt att stressa själv eller skuldbelägga andra som gör det på ett annat sätt än man själv. Mina barn växer upp med konstgjorda granar och tycker det här är riktigt!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Åh, man kan ha fler än en alltså 😉
    Vi har en liten i vardagsrummet och så har dottern en ännu mindre i sitt rum 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *