Nissedörren dök upp på nytt!

068 (3)

I vårt hus bor en liten nisse som ibland dyker upp i december. Helt plöstsligt finns hans dörr där i panelen bredvid kaminen och han har lämnat tre små korgar åt barnen som de får en liten godsak eller present i.

075

Den här gången var barnen inte sena med att leka med i leken! Det dröjde inte länge innan en välkomstmatta låg framför nissens dörr.

079

Strax därpå dök det upp en lapp. På den står det (om man läser med tomteglasögon och lite översätter!): ”Snälla tomtenissen. Får vi till godis.”

bra att smöra lite för nissen, för han lämnade genast tre godis i korgarna!

081Den här lilla dörren gör verkligen succé hemma hos oss. Barnen har redan gjort en liten byrå åt tomten och en säng åt nissebebisen och de kollar korgarna varje dag för att se om nåt skoj har dykt upp i dem.

I det här inlägget har jag beskrivit hur jag gjorde nissedörren. Den är gjort av kargong och fina papper och fäst i väggen med hjälp av lite tejp.

077

Det går bra att köpa en färdig dörr från en butik som säljer dockhusmöbler, om man inte är så pysslig av sig. Vi har inga släta paneler hemma, så jag gjorde en av kartong som bättre passar mot våra väggar.

 

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. I don´t know this custom! Who is living behind this tiny door?
    Sabine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *