DIY Papier maché-pumpa

 

093 Jag såg ett så bra tips på facebook häromdagen – en som hade gjort pumpor av ballonger. Trodde jag. Ända tills jag försökte göra egna själv och det inte blev till nånting!

Jag tog och researchade lite och märkte att facebookinlägget hade klippt ihop två olika pumpatips – ”efter”-bilden var i själva verket från ett helt annat pyssel! Det här: hur man gör papier maché-pumpor av tidningspapper, en soppåse och lite målartejp.

003 (3)

Mycket enklare än att trixa med ballonger, och jätteroligt!

Jag knycklade ihop lite tidningspapper och lade det i en soppåse. Sen tog jag målartejp och tejpade ”fåror” i pumpan, plus tejpade ihop stjälken överst.

058 (2)

Sen var det  bara att klistra papper på pumpan, av hjärtats lust!

Jag klistrade rätt så många lager så att den här pumpan ska vara hållbar och hålla många år. Använde mej av vanligt tapetklister som är drygt och inte kostar så mycket. Till sist klistrade jag på lite orange papper, men gillade inte hur pumpan såg ut så jag lade på ytterligare ett lager och svart papper den här gången.

075

Jag klippte några blad av svart spets och klistrade fast dem på pumpan. Sen tog jag alla möjliga juveler som jag hade i små askar och limmade fast på bladen och stjälken.

085

Det blev en riktigt fin pumpa som passar perfekt hemma hos oss som alla gillar sånt som glittrar och glimmar!

090

Man ser fortfarande lite av det orangea under det svarta pappret. Ibland är den första idén man har inte den bästa, och ibland blir det ännu bättre när man kombinerar två idéer.

 

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *