Pumpalyktor av en ballong, tidningspapper och lite silkespapper (och glitter, om du vill!)

Det börjar bli dags för lite Halloweenpyssel tyckte vi här i familjen Bahne, så jag tog och gjorde några nya pumpalyktor. Dom gamla har varit med många år nu, ända sen vi bodde i Köpenhamn och jag inte hade börjat blogga än, men dom hänger troget med från år till år och har verkligen hållit bra. Dom behövde sällskap, så jag gjorde några lyktor och barnen med – det kan hända att det inte riktigt blir lyktor av barnens! En verkar bli en piñata, och en annan har jag ingen aning om vad den blir!048Först tog jag en ballong och tejpade fast på ett glas. Jag täckte ballongen med rivna bitar av tidningspapper som jag klistrade fast med tapetklister.

049

Jag täckte ballongen med många lager tidningspapper och till sist täckte jag den med ett lager vitt kopieringspapper. Det här är bara så att tidningspappret inte ska lysa igenom när jag lägger på det sista lagret – man kan lika gärna måla pumpan, och om man har en målfärg som täcker bra så kan man strunta i det här momentet.

Jag spräckte ballongen och klippte nedre kanten av pumpan så att den blev slät och står bra på bordet.

052

Sen täckte jag pumpan med två lager orange silkespapper. 054 (2)

Jag ritade upp ett läskigt ansikte på pumpan, och så klippte jag ut det med en vass sax. 057

Stjälken på pumpan fick lite svart glitter fastlimmat, och när det hade torkat målade jag hela pumpan med ett glansigt lack.

Det går bra att ha både en ljusslinga eller ett konstgjort värmeljus i pumpan, och det lyser verkligen mysigt i höstmörkret!

 

Fler Halloweentips hittar du under Halloween.

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Pingback:Våra läskiga Halloweenpumpor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *