Bakom kulisserna på Strömsö

I söndags fick jag och dottern vara med om nåt kul – vi fick nämligen vara med och delta på ett litet hörn i Finlands största livsstilsprogram på TV, Strömsö!

Vi var med i en direktsändning, och programmet handlar om nåt som verkligen står mej nära – återbruk. Helt perfekt för just oss!

075

Det var jättekul att vara med, och framför allt kul att träffa alla personerna bakom programmet och till på köpet träffa en väninna som jag hittills bara träffat en gång på riktigt, men har mailat med i många år om både ett och annat!

Man tycker man känner varandra nästan bättre så ibland tycker jag, när man har skrivit djupa tankar och umgåtts både via mailen och på facebook.

136

Det som gjorde vårt möte lite extra speciellt är att våra döttrar tillbringade sin första tid i livet på samma barnhem!

073

Så det blev en omtumlande dag på många sätt och vis.

Kändes lite som nåt slags kaos därute på Strömsö, med massor av nya mänskor att hälsa på och jag som hela tiden sa fel namn till folk och var rädd att jag skulle kalla Elin som skulle intervjua oss för fel namn i direktsändningen!

072

Då var det skönt att ha väninnan och hennes dotter som den fasta punkten för oss. Det gjorde verkligen att tiden gick så fort som ett blink också för dottern som annars hade haft det hur långtråkigt som helst. Nu hade hon nån att hjula med, springa runt omkring med, snarvla med (prata strunt) – en ny kompis, som hon definitivt inte hann umgås tillräckligt med!

063

Vi började vårt Strömsöbesök med att genast bege oss till sminket.

Jag blev sminkad av en härlig tjej som tillsammans med en annan fixar dom där härliga fina frisyrerna och flätorna åt dom som är med i Strömsö! Det kändes lite lyxigt att bli sminkad och ompysslad sådär, och när vi var klara fick vi oss en liten rundtur på Strömsöområdet.

039

Jag packade upp mina grejor i en hörna, hade halva kappsäcken full med grejor som jag har återbrukat, inklusive mina bahytter. Dom passade perfekt in på Strömsö, som minsann var precis så fullt av fina detaljer och färger som jag hade föreställt mej.

024

Det var lite kul att se sånt som man sett på TV på riktigt, att se hur det ser ut bakom kulisserna.

025

Massor med spännande att se på överallt. Precis så som jag gillar det!

019

Dom där minns jag att jag såg på nätet nåt tag. Den här hörnan var en städad hörna mitt i kaoset, för det skulle inte filmas i det här rummet idag.

028

Nån sån här grej behöver vi hemma känner jag!  041

Sen gick vi omkring och hälsade på alla och fick se hur det skulle se ut under inspelningen.

043

Här skulle experterna sitta och snacka. Supermysigt rum, och jättefin belysning.

045

Där borta ligger Strömsös kök.

046

Ser lika läckert ut på riktigt som på TV!

051

Våra döttrar passade på och lekte TV-kockar lite grann!

058

Det var minsann kul!

060

Superläckert och fint såg det ut, både på riktigt och på TV.

 

Strömsös program den här gången hette Rester & Gäster och vi skulle vara med i programmet rätt så sent, så vi tog och åkte in till stan med väninnan och hennes dotter och åt en snabb lunch innan vi susade tillbaks till Strömsö igen.  Mer om det i nästa inlägg!

Programmet kan du se här på Arenan – vi är med bara en liten snutt i själva sändningen, var med en lite längre snutt senare på webben. (vet inte om det finns på webben mer, ska försöka hitta länken)

Här hittar du en artikel om programmet med en stor bild på dottern överst.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

2 kommentarer

  1. Vau, pitääpä katsoa!! 🙂

  2. Pingback:Bakom kulisserna på Strömsö, del 2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *