Bahytt nr 2 – ett underlägg, en stråhattskeps och ett band blev till en hatt!

I somras gjorde jag en bahytt åt mej – en barndomsdröm som gick i uppfyllelse.

(eller egentligen hade jag tjuvstartat 15 år tidigare med en fuskbahytt, gjord av kartong, men den här blev en riktig stråhattsbahytt så den här känns mer riktig!)

 

057

Dottern gillade min hatt så mycket, så hon ville ha en hon också!

Det blev att leta på olika loppisar och till sist hittade jag rätt material: en stråhattskeps och ett underlägg. Perfekt material till en sån här hatt!

055

Kullen på hatten är alltså stråhattens kulle. Den hade perfekt form till en sån här hatt. Min bahytt gjorde jag av två underlägg, och det var mycket svårare att få kullen att se bra ut på den. 056

Brättet är gjort av ett underlägg som jag böjde till och sen sydde fast för hand. Till sist klippte jag bort överlopps materialet och fäste ett blått band runt hela hatten.

044

Det blåa bandet har varit med i många år. Det har varit bordsdekorationer, har pyntat olika fester, har varit rosetter runt olika buketter. Nu får det avsluta sina dagar som det finaste – stråhattsrosetter!   079

Halsbandet är förresten återbruk det också. Det är ett gammalt trasigt pärlhalsband som jag hittade på loppis och som jag gjorde om till ett sånt här halsband. Lätt som en plätt var det och jättekul att göra om gamla halsband till nya!

 

Nu har både mor och dotter fina bahytter! Hoppas vi hittar nåt lämpligt tillfälle att gå med dom, eller vad säger jag – alla dagar är väl hattdagar, eller hur?!

 

I made a poke bonnet for myself this summer. I’ve always wanted to have one, so it was a special day to finally be able to wear one. My daughter loved my new hat and wanted one herself, so after some rummaging at a few flea markets I found the material for her hat and made her one. The necklace my daughter is wearing is also made from partly recycled material.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Pingback:Minnen av julesnö

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *