Förlovningskaffe ute på landet – jag älskar såna här gamla gårdar!

021           055 I helgen fick Niklas och jag klä på oss normala mänskors kläder för ovanlighetens skull (N jobbar hemifrån och jag är alltid hemma, så vi fokuserar inte direkt mycket energi på hur vi klär oss, om man säger så!) och jag fixade till och med håret och sminkade mej (men glömde ta bildbevis på det!) och så begav vi oss till en härlig gammal gård ute på landet.

045 Jag älskar såna här gamla hus. Det finns så mycket spännande att se och uppleva, rum efter rum efter rum och spännande saker överallt!

032

035

När jag var liten var vi ofta hem till folk som bodde såhär, och det var alltid lika spännande, men nuförtiden bor inte så många som vi känner i såna här gårdar eller så är dom moderniserade och uppfixade så det liksom inte finns kvar den där samma stämningen som fanns när jag var liten. Men det gör det i det här huset!

029

Stina är liksom perfekta personen att bo i ett sånt här gammalt hus, för hon tillför så mycket spännande själv också i form av egenpysslade saker och sin sprudlande personlighet!

…en sån här tavla som på bilden ovan behöver jag också fixa till våra fester! Tillräckligt stor så det ryms ordentligt med text, och så behöver man inte upprepa för precis alla gäster vad som finns i vad.

059

024

Spännande saker att titta på överallt, fina mönstrade tapeter och en blandning av möbler i olika stilarter – precis som det ska vara på en gammal bondgård.

046

047

I min barndomsminnen var det fullt med gamla mänskor i såna här hus, mänskor som var minst en meter högre än mej, och det bjöds alltid på ”fyllkako” (fylld kaka, dvs gräddtårta) och kaffe och när det var bröllop/förlovning/kalas så öppnades Salen – det fina rummet som annars hölls stängt.

066

Precis en sån Sal har Stina och Daniel i sitt hem. Ett stort rum som står kallt och övergivet största delen av tiden, och som är perfekt för såna här tillställningar! Ett sånt rum skulle vi också behöva känner jag – helt perfekt att ha en sal som används bara till fest, för inte nog med att man får plats för alla gäster – det känns också lite extra festligt att få använda ett sånt rum som annars står stängt.

037

Stina träffade jag via miniatyrhobbyn – både hon och jag gillar att greja dockhusgrejor, och jag har fått min första kombuchascoby av henne och langade i min tur kefirgryn åt henne! Hennes nyaste kombucha – med vita vinbär och vinblad och citronskal – var den godaste jag någonsin har druckit! Måste få receptet av henne och göra sån själv.

139

Det var minsann kul att komma ut och få lite ”snarvla” (prata strunt) och träffa andra vuxna än Niklas och mina föräldrar – har nästan bara träffat dom på hela våren känns det som! Så kan det gå när man har en period av intensiv renovering. 079

Stina hade förresten varit supersnäll och lagt ut min bok på ett bord, och hennes mamma gav mej den bästa komplimang jag nånsin har fått om boken:

Du får säkert hela tiden höra det här, men trots att boken är helt superhärlig med alla bilder och tips och sånt så det bästa med den är att den är så inspirerande! Man vill göra saker själv!

Jag blev alldeles rörd av den fina komplimangen! Det var precis det som var syftet med boken, att få andra mänskor att bli inspirerade och våga göra saker själv, och det var det som var den största utmaningen – att få skrivet saker på ett sätt som just inspirerar, så jag blev verkligen hjärtansglad av den komplimangen!

(jag jobbar förresten på att få boken till bokhandlar i Sverige snart – har haft lite paus i bokförsäljningen bara, men bara den blir registrerad i Bokrondellen så ska jag sätta in en säljspurt där också, så förhoppningsvis kan ni i Sverige snart köpa boken i en bokhandel där!)

131

Förlovningsparet så var så söta!

Så härligt att ha lärt känna dom och få den stora äran att få komma både på förlovningskaffe och få fixa lite till bröllopet – det kommer minsann att bli en häftig och unik tillställning, precis som brudparet!

071

022

Jag hade lånat ut lite vimplar och kaffe- och tekannor – har liksom såna i överflöd hemma av nån anledning, och det blir instant fest genast när man hänger upp såna här vimpelgirlanger tycker jag!

147

Tusen tack för festen Stina & Daniel! Alltid lika kul att träffa er och vi önskar er massor av lycka till i framtiden!  …och jag bara älskar huset ni bor i, det är så alldeles underbart!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 Replies to “Förlovningskaffe ute på landet – jag älskar såna här gamla gårdar!”

  1. VisaLiza

    Vilka fantastiska bilder. Ser ut att ha varit ett riktigt trevligt kalas, kan inte bli annat i en sådan tjusig omgivning. Kramar Liza

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *