Rester av vår skörd – sånt blir jag glad av!

Jag har beställt årets frön och väntar på att dom skall komma hem i brevlådan. Njuter av att vi fortfarande har en hel del kvar av fjolårets skörd – det är inte illa det!

014

Jag torkade en hel del äpplen det här året. Vi har en äppelsvarv så det gick rätt så fort att skiva äpplena. Sen torkade jag dom antingen i ugnen på låg värme eller på golvet i badrummet där det finns golvvärme. Barnen går och äter av äppelskivorna hela tiden, och ännu har vi så här många kvar!

016

Det blev odlat en hel del lök, så mycket lök att vi klarade oss till februari den här gången. Sånt blir man nöjd av!

017

Rödlöken tog slut först, men gullöken finns ännu kvar. Det gick bättre att förvara löken upphängd här i köket än i vår ombytliga källare, plus att det var fint att se på.

Vi har också fortfarande basilika i frysen – härligt i mustiga tomatsoppor! Det känns jättebra att det är egen odlad basilika från egen trädgård som jag själv har drivit fram och fryst in. Då känner jag mej pyttelite som en riktig husmor som försörjer sin familj!

 

Åh, vad jag längtar efter trädgårdssäsongen! Just nu har jag lite för bråttom för att hinna förodla, så det blir att köpa färdiga chiliplantor i år igen, men i april hoppas jag kunna pilla ner både basilika och pumpafrön i jorden och i maj – då sätter det igång på allvar! Ser ut att bli en tidig  vår så det kan hända att t ex bondbönorna kommer ner i jorden redan i april. Mums, bondbönor! Dom var så goda så dom åt vi genast upp, så i år hoppas jag ha lite mer plats för dom i odlingsbänkarna så vi får lite större skörd – man vill ju njuta av sommarmaten också mitt i vintern, och bondbönssallad är minsann något av det somrigaste som finns!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 Replies to “Rester av vår skörd – sånt blir jag glad av!”

  1. VisaLiza

    Här är en till som längtar efter trädgårdssäsongen. Svårt det där att veta hur mycket som skall odlas och även hur det förvaras på bästa sätt. Äppleträd står högt på min önskelista för nästa säsong, vill också ha torkade äppleringar och annat gott att äta under vintern. Kramar Liza

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *