När det är stökigt och trist väder gäller det att fokusera på detaljerna!

024

Då det regnar ute och inne bara är en enda röra – då försöker jag fokusera på detaljerna i stället för helheten. Ibland behövs sånt också!

002

Det positiva med att röja alla förråd och städa huset precis från källare till vind är att det dyker upp alla möjliga roliga saker som man hade glömt att man hade.

005

Just nu har vi lite extra bling i köket i form av spindelväv som gnistrar dom dagar som vi har tur och solen råkar skina. Lite sådär dubbelt det där med solskenet: å ena sidan älskar jag sol och blir på mycket bättre humör, å andra sidan syns precis varje dammkorn här hemma då! och det är inte några dammkorn det ska jag berätta! Äh, nu har vi tittat tillräckligt på spindelnätet, nu tar vi nåt annat:

007 (3)

Mitt lilla mini-Glyptotek! Den här lilla samlingen skulpturer har liksom bara blivit till av sig själv. Det är nog jag och mitt undermedvetna som längtar till en av mina favoritplatser i Köpenhamn – Ny Carlsberg Glyptotek. Dom första åren i Köpenhamn hade jag årskort till Glyptoteket och gick där varje vecka och njöt av skulpturerna, funderade på antikens Rom (och inbillade mej att det på riktigt var en byst av Caesar! sen visade det sig vara av nån helt annat, nån som hade feletiketterat en byst så nuförtiden står det bara ett frågetecken på bysten som tidigare stod centralt i Glyptoteket) och njöt av palmerna. Sen hade vi ett barn och jag gick där med barnvagnen och så småningom kunde han gå själv och tulta omkring på det gamla mosaikgolvet i konsertsalen och gå och klappa lejonen utanför Grekland-Rom-salarna. När han blev lite äldre så gick vi och kollade på mumierna – det var spännande!

Härliga tider, härliga minnen och jag älskar bara såna här små statyer! Just nu består min samling av Pallas Athena, Caesar, Artemis och Afrodite.

010

Ett tag i renoveringen var köket dessutom fyllt av pysselprojekt som jag hade på gång. Dom är  tack och lov klara nu, så jag har packat undan allt lim och glitter och vi har lite mer plats att äta och laga mat i köket – matsalen är nämligen ockuperad av en massa handdukar och diverse saker.

017 (2)

Kokbokshyllan har sett likadan ut i månader nu. Fylld av fina saker!

 

027

I matsalsfönstren står doftpelargonerna och väntar på att bli omplanterade. Jag bara måste ta tag i det här snart!

039 (2)

Här och där hänger pynt där jag har plats för dom.

Ser så fram emot att få lite mer plats här hemma och mer ordning på allting, men som det är nu så är det inte alls illa att gå runt här och fokusera på detaljerna – vi har så mycket fint och spännande att titta på här hemma, så om jag bara kan bortse från dammet och röran är det ju vårt hem en riktig liten skattkammare!

Ha en skön söndag!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *