Korg av en gammal lampskärm + tidningspapper DIY

042 (3)

När julen var över kände jag för nya lampor till köket så jag gjorde tre stycken blomlampor av tapetpapper. Vilket gjorde att jag igen hade problem med att hitta nånstans att förvara mina pepparkaksformar, för ifjol fick dom nämligen hänga i köksfönstret och leka lampskärm!

002 (2)

Det slog mej när jag tog loss lampskärmen att den kanske kunde funka som en korg i stället, så nu har jag gjort en korg av den här lampskärmsstommen och en dagstidning.

 

032 (2)

Först klippte jag en massa remsor, ca ½ – 2 cm långa. Jag brydde mej inte om att få dom lika breda, klippte på högt bara.

034 (2)

Jag fäste en massa pappersremsor runt hela lampskärmen, ungefär 3-4 ark tjocka pappersremsor som hålls ihop med hjälp av lim och som jag sen fäste med limpistolen.

024 (3)

Sen flätade jag pappersremsor runt lampskärmen (eller rättare sagt skålen! för nu blev den ju en skål) och till sist spraymålade jag insidan av skålen.

034

Funkar mycket bättre som skål än som lampskärm! Den här skålen är lätt att flytta på, och tack vare att jag gjorde den av så många lager tidningspapper så håller den ändå en hel del.

 

058

Perfekt förvaring för mina pepparkaksformar!

039 (3)

 

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Pingback:Återbruk

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *