Sistaminutens festhattar DIY

003 (4)

Idag har vi nyårsfest, och vår vana trogen gör vi nyårsplanerna nästan i sista minuten – i år blir det en halvt improviserad fest hemma hos oss. Men jag kan liksom inte låta bli att ha fest utan att ha lite krusiduller på festen också! Festhattar är roliga och alla i min familj och våra gäster brukar gilla just sånt, så jag tog och fixade ihop några såna åt oss.

Det är verkligen inte svårt att göra egna festhattar, och det tar heller inte lång tid! Speciellt inte om man som jag råkar få sin mor på besök som också gillar att pyssla och som pysslade ihop hälften!

007 (3)

010

Gör såhär:

1. Rita en cirkel på ett fint papper, eller tidningspapper eller vad du råkar ha hemma – allt blir festligt när man gör det till hattar!

2. Klipp cirkeln i hälften och vik cirkelhälftena till runda hattar. Häfta ihop hatten så håller den bra, plus att det går superlätt och fort. Klammern kan du sen dölja med lite glitter så det gör inget att man har en synlig klammer i det här skedet!

3. Häfta fast två snören på varsin sida om hatten.

4. Limma fast lite julgransglitter runt hatten.

5. Limma fast en krusudullig bandstump på toppen av hatten.

Eller dekorera helt som du själv har lust! Stjärnor, figurer, text – vad som helst! Det är definitivt inget seriöst pyssel, det här med festhattar, så man kan ha hur kul som helst, och det sätter definitivt sprätt på festen att se också vuxna personer strutta runt med små pyttehattar på huvudena en nyårsafton!

016

Ha en skön nyårsafton, du som läser detta! Det kommer vi att ha – goda vänner, god mat och glada barn – då behöver man inte ha planerat det särskilt länge i förväg för att det ska bli bra! 032 (2)

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *