Jul i vårt hus

Tredje juldagen hemma hos oss, och vi har full jul fortfarande och kommer att ha det antingen till trettondagen eller tjugondagen – helt hur vi känner för det. Vi hade idag besök av Fredrika som gjorde ett inredningsreportage för Hbl, och jag förvarnade henne om att det var rätt så mycket jul hemma hos oss! Men det som är bra är att julen hålls i nedre våningen – övre våningen är helt julfri, och för tillfället dessutom städad, så imorgon tänkte jag visa upp lite bilder från en inte det minsta juligt hushalva. Men idag blir det mer julbilder!

043

Pepparkakshuset har ännu inte ätits upp. Jag har lyckats hålla mina sockerråttor borta från det, främst för att vi har haft så mycket annat gott att äta. Men snart kommer den dagen då alla pepparkakshus äts upp!

052 (2)

Julaftonsmorgon och vi lagade mat och lyssnade på julsånger och hade det skönt.

055

Jag dukade i matsalen och brasan värmde i vardagsrummet. Vi eldar hela tiden såhär års så att det inte blir alltför kyligt och kallt hemma.

045 (2)

Den här granen blev aldrig riktigt färdigklädd, men den är tillräckligt klädd för att barnen skall tycka att vi ska klä av den, och helst genast – den här granen har nämligen några små chokladtomtar hängandes på sig! Av nån anledning väntar barnen mer på att få äta chokladtomtarna än pepparkakshusen.

068

Sen blev det julaftonsmiddag och kalkon. Makens härliga supergoda kalkon som han skött om hela dagen!

073

Tomten kom förbi när vi råkade vara i övre våningen och lämnade några säckar med klappar vid ena ytterdörren. Paketöppning och kaos, precis som det brukar vara hos oss!

084

Favoritjulklappen fick äldsta sonen som blev överlycklig över att få öppna det allra största paketet, och det innehöll en el-gitarr!

116 (2)

Sen hade vi tur och fick en massa snö, och till och med lite sol några gånger!

Skön jul, och skönt att ännu få ha lite jul hemma!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *