Sista minutens bordsplaceringstips

Här kommer ännu ett sista minuten-tips – ett superenkelt sätt att fixa bordsplaceringen!

048

Ta en julkula per gäst (gärna köpt på loppis som dom här), bind fast en fin rosett på kulan och skriv namnet på kulan med en bra tusch (i det här fallet Posca). Sen är det bara att lägga fram kulorna på respektive gästs tallrik när det är dags för middag. Superenkelt och stämningsfullt!

Själv gjorde jag två julkulor för annandagen då jag och kära maken planerar att ha lite middag bara för oss själva! Det blir på nåt sätt lite mer festligt genast om man dukar fint.

P.S. det här funkar ju utmärkt också som vanliga julpynt! T ex skriva familjemedlemmarnas namn på varsitt julgranspynt, så att alla är med lite grann på julgranen!

P.P.S. Granarna på bilden vikte jag i fjol. Jag hade lite pippi på att vika granar och gjorde en mängd guldgranar till julbordet och när julen var över packade jag ner dom. I år vecklade jag ut dom igen och dom får vara med på nytt, för dom är så fina! Det är lite beroendeframkallande att vika såna här granar också – det är faktiskt inte svårt, och jättekul! Ännu ett lätt sätt att fixa egna pynt, och går bra att fixa i sista minuten också av tidningspapper eller vanligt vitt papper eller till och med bakplåtspapper. Hur jag gjorde hittar du i det här inlägget.

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. jättefina… jag gillar när det är enkelt och går snabbt… och jag har helt glömt bort mina kulor målade med skoltavelfärg för just detta ändamålet, men det kommer ju fler julfester!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *