Nybörjarens första projekt – jag har stickat!

Jag har stickat en mössa! Helt ofattbart – jag har lyckats sticka, och det trots hinder nummer ett: att jag trodde att jag inte kunde. Efter lite pepp från Stickcaféet och Aija från garnbutiken på Malmen (världens bästa ställe om man är nybörjare på virkning eller stickning eller vad som helst handarbete! Hon hjälper alltid!) så köpte jag lite garn och satte igång och stickade en mössa.

Det tog lite tid att komma igång för först skulle jag komma ihåg hur man lägger upp maskor. Jag fick hjälp av youtube på den fronten.

Sen skulle jag komma ihåg hur man stickade. Senast jag har stickat var när jag gick på 6:an i lågstadiet, så det var ett tag sen (närmare 30 år!), men jag kom ihåg rätstickning. Avigstickningen var det krångligare med, trots att Aija visade åt mej hur man gör, men efter lite youtube igen så gick det bra.

Sen skulle jag sticka rätmaskor och aviga maskor, men ett varv så gjorde jag tvärtom. Jag ringde mamma och frågade om det finns nåt lätt sätt att rispa på, det är ju så enkelt när man virkar! Det gjorde det inte sade hon, så jag fick överväga att rispa massor eller fortsätta sticka och låtsas att det var ett mönster. Så då gjorde jag det.

046

Nånting som ser ut som en mössa blev det hursomhelst, och ungen blev alldeles överlycklig över mössan med tofsen på toppen och drog redan iväg till skolan iförd sin nya mössa!

048

Mössan är en specialmössa, för den är nämligen stickad med reflexgarn!

Supersmart med sånt garn. Finns i massor av läckra färger och ser ut som helt vanligt garn ända tills lamporna från en bil lyser på det. Då lyser hela mössan upp! Reflexgarnet finns att köpa hos Handarbetsaffär Brita på Malmen – kostar 10 euro per nystan, och ett nystan räcker till en mössa. Bara man lite kan sticka, så har man lätt en läcker mössa med inbyggd reflex som skyddar en i vintermörkret!

 

…det var verkligen mycket enklare att sticka än jag hade trott! Enda bromsklossen var dom där ”kan inte”-tankarna i mitt huvud, visade det sig!

 

P.S. Hur man gör såna där garnbollar har jag skrivit om i det här inlägget. Jag fuskar och använder mej av en färdig ”pompom-maker” från Tiger.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *