Fram – ett litet kvalitetstryckeri med miljötänk och kunden i fokus!

Idag tänkte jag att jag skulle berätta lite mer om tryckeriet Fram som vi anlitade för att trycka vår bok. Jocke på Fram har verkligen hjälpt oss otroligt mycket och vi kan varmt rekommendera honom och hans företag! Då på slutrakan när det var lite extra stressigt fick vi också hjälp från personalen på själva tryckeriet, och det har minsann varit en enorm lättnad att få så bra hjälp när man är nybörjare som jag!

Jag skickade några frågor som Jocke svarade på (tack Jocke!):

jockepåfram

 

Kan du berätta lite om Fram och varför man skall välja just ert tryckeri?

Fram är ett svanenmärkt tryckeri med huvudkontor och produktion i Vasa (grundat 1910). Vi har försäljningskontor i Pargas och Jyväskylä. För tillfället jobbar det 40 personer på företaget och företagets omsättning var i fjol 5,9 miljoner euro.

Till maskinparken hör 6 digitryckmaskiner och två (8-färgs-) offsetmaskiner. Med dessa trycker vi allting från visitkort i små upplagor till mjuk- och hårdpärmade böcker i stora upplagor. Vi kan med andra ord tillverka allslags produkter som görs på papper i gramvikter från 70-400g. Till vår kundkrets hör allt från privatpersoner till stora multinationella företag.

Vi erbjuder helhetslösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris – med hjälp av professionell personal och en modern maskinpark.

Hur går det till när man beställer en bok/projekt via er?

Den grafiska branschen är väldigt komplicerad – med en massa olika branschord som “en vanlig människa” inte förstår eller ens behöver förstå. Det är därför jag finns här – för att hjälpa en kund att hitta en lösning som lämpar sig bäst för honom/henne samt att vi trycktekniskt sett, tillsammans hittar det bästa- och förmånligaste sättet att nå önskat slutresultat.

Jag räknar offerter och ger råd om planering, prepress, tryckning, efterbehandling och logistik, dvs man får all service genom en och samma kontakt. Jag hjälper också till med val av format, papper, lackeringar, tryckmetod och efterbehandlingsalternativ. Sedan erbjuder vi även layout tjänster om kunden inte själv kan, hinner eller vill sköta denna bit.
Och betjäning får man förstås på antingen svenska eller finska.

Har du några tips åt folk som vill ge ut sin bok själv?

Det viktigaste är väl att tro på sig själv/sin idé samt våga göra beslutet att trycka sitt projekt.
Människor lever oftast i tron att det är väldigt dyrt att trycka upp en bok, men det behöver det inte vara, eftersom vi har en maskinpark som ger kunderna möjligheten att trycka både små-och större upplagor förmånligt.

Det är också viktigt att fundera på hurdan känsla man vill att boken skall förmedla, därför spelar val av material (papper, lackering, inbindning, etc) till en bok en mycket spelar stor/viktig roll.

Med samarbete- och gemensam planering brukar man oftast nå ett önskat slutresultat.

 

fram2

Hur det gick till när Tedagsboken kom till har jag skrivit mer om i det här inlägget – så roligt projekt, och allt började med att jag och Kamomilla träffades, och sen kom nästa stora steg en Halloweenfest när just Jocke på Fram sa att varför tar ni inte och trycker boken själv? På den vägen är det!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *