Halloweentavlor

018

Det börjar närma sig Halloween, och jag har länge velat ha fler Halloween-tavlor att pynta med här hemma. Tavlor är ett enkelt sätt att pynta inför vilken högtid som helst! Bara att skriva ut en ny bild eller text när man har en ny högtid och så kan man spara dom gamla bilderna under den nya i ramen så det går lätt att byta ut dom när man känner för det.

Jag är lite extra förtjust i olika griffelskrifter just nu, så jag tog och gjorde några bilder med hjälp av en bild på en tom griffeltavla (jag fotade vår egen griffeltavla i köket) och olika griffeltaveltypsnitt. Det finns så många fina engelskspråkiga Halloweentavlor, men inte så många svenska så jag tog och gjorde några själv. Den sista tavlan blev en Happy Halloween-tavla – helt enkelt för att jag inte riktigt har kommit på nåt bra svenskt uttryck som motsvarar, och för att jag behövde en liggande text till min sista tavla. Jag skrev ut den i storlek A5, men filen är i A4.

Vill du också göra egna Halloweentavlor, så får du gärna ladda ner mina bilder! Klicka på bilden så får du den i högre upplösning och kan högerklicka och spara bilden på din egen dator och skriva ut.

knaperiknus

hokuspokus

happyhalloween

Vill du göra egna tavlor helt från scratch så får du ladda ner min griffeltavlebild och använda den för ditt eget bruk – varsågod!

chalkboardninettebahne

När du har griffeltavelbilden på din dator så är det bara att öppna den i ett fotoredigeringsprogram och fylla på med egen text.

Typsnitten jag har använt mej av inför Halloween är bl a

Chalk Line Outline

Chalk Hand Lettering Shaded

Metro Retro

Bergamot Ornaments

Den sista är verkligen användbara när man gör sin egen griffeltavlebild, eller när man skall överföra text till t ex fönster!

011

Regler för användning: Endast för icke-kommersiell användning. Om du vill berätta om griffeltavlebilderna på din blogg så får du jättegärna göra det! Länka då tillbaks till det här inlägget – lägg inte upp själva filen på din sajt, tack!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

5 Replies to “Halloweentavlor”

  1. Lena

    Ååh! Fint!!

    Jag håller på och fixar till en tavelvägg här hos oss och där vill jag absolut ha en hokus pokus-tavla! Den ska jag printa! Tack!

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *