Posca-tuscher – var har ni varit hela mitt liv?!

Jag har lyckats gå och bli kär i några tuscher! Jag visste inte ens att man kunde bli det, men det har jag tydligen gått och gjort, för jag bara ritar och ritar överallt och varje gång jag gör det så riktigt njuter jag av hur bra det går att rita med dom här tuscherna och hur bra det blir!

024

Posca-tuscherna är inte som vanliga tuscher – det går att skriva på i stort sett vad som helst med dom, och dom reagerar annorlunda än vanliga tuscher för färgen i dom är akrylfärg. Det är som att måla med akrylfärger, bara bättre för man har mycket bättre kontroll när det är i tuschform än med en pensel! Precis som vanliga akrylfärger så måste man vänta en stund på att dom torkar efteråt, men sen går det att måla i olika lager och få spännande effekter på grund av det.

027

Jag går runt och målar på lite allt möjligt just nu – stenar, porslin, tyg, glas, min almanacka, mitt mobilskydd… Det är liksom lite beroendeframkallande det här!

192

Trycker man för hårt på tuschen så rinner färgen ut och blir till plumpar, så man skall vara lätt på handen när man ritar med dom. Dom beter sig mer som om man skulle måla än skriva tycker jag ibland, som t ex på stenen i bilden ovan så rann färgen lite grann eftersom stenen var så skrovlig. På dom släta stenarna blir det man tecknat helt perfekt, men på skrovliga så blir det mer som om man målat, vilket inte är dumt det heller!

013

Det går att måla på både porslin och glas och sudda ut det med en våt trasa efteråt, men vill man att det skall bli permanent så kan man sätta porslinsföremålet i ugnen en stund. Sen har man porslin som går att diska för hand, eller i bland till och med maskindiskas – jag och Happy Monday-Lena har testat och fått lite olika resultat på den fronten, men superkul är det hursomhelst!

Till vår Halloweenfest så skrev jag på våra svarta engångsmuggar gästernas namn med orange tusch – blev hur fint och snyggt som helst, och för en gångs skull har jag hittat en bra tusch som går att skriva på svart med! Det gillar jag massor!

002 (3)

Det var också med hjälp av såna här tuscher som jag gjorde min familjetavla:

006

Jag använde mej av tuscherna i flera av lagren, och den sista finishing touchen var att rita familjen med både svart mellantjock tusch och vit tunn tusch.

 

Jag gick och var så lyrisk över dom här tuscherna, så min sponsor Lena på Happy Monday ville också testa dom. Nu finns dom därför i hennes shop, för hon blev lite kär hon också, så dit och shoppa du också om du också vill ha såna här fina tuscher som kan skriva på lite vad som helst! Dom kostar en hel del pengar, är mycket dyrare än mina vanliga tuscher, men vad gör man inte när man är kär liksom?! Jag vet åtminstone vad jag kommer att önska mej till både födelsedag och julklapp och alltihopa (=glad make som är nöjd när han hittar ett bra och inte alltför dyrt julklappsförslag åt mej!), och jag gillar verkligen dom så mycket att jag tycker dom är prisvärda! Man behöver inte ha skilda tuscher för olika material, och kan till och med rita på porslin med dom (plus sudda ut det om det blir dåligt, och sen först baka i ugnen när man är nöjd med vad man ritat), dom funkar för både vuxna och barn, och dom ger liksom alla konstverk man gör ett extra lyft!

Här kan du läsa mer om Posca-tuscherna, och här hittar du dom i Lenas shop.

 

P.S. Det blir nog fler Posca-inlägg på kommande! Har gjort en hel del tavlor som jag vill visa, och så har jag ju fortsatt och målat på fönstren! Dom skall bli riktiga julfönster i år har jag tänkt!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

6 kommentarer

 1. Hej Är det även medcdessa pennor som du skriver på svarta tavlan? Vet att du nämnde att du hade fått tag på kritpennor istället för vabliga tavelkritor och att du sen skrev på glas med dessa.

  • Tant Ninette

   Nä, det är inte dom pennorna – dom går också att skriva på glas med, men dom här skriver nog ännu bättre på glas än dom andra. Dom andra heter Bistro Chalk Markers och är suveräna på just svarta tavlan! Posca har också chalk markers, men jag har inte hunnit testa dom än.

 2. Har du upptäckt dessa först nu?!? OJoj, haha. Jag har älskat dom sen jag fick hem de första när jag gick i åttan-nian. Det måste ha varit…. 1986-87.
  Minns hur jag använde dom i en skolbildsuppgift där vi skulle skapa ett LP-omslag.
  Jag tog ut en sida från min OKEJ-tidning föreställande Janet Jackson med hennes gigantiska höga frisyr. Jag målade med mina tre Posca-pennor runt om och omslaget blev såå fint… att någon snodde det från bildsalen och jag såg det aldrig igen ;(
  KRAM Jenny

 3. Hej, jag ser att detta är ett gammalt inlägg men precis som jag så kanske det är en del som hittar in hit fortfarande. Hoppas ni inte tycker att detta är för reklamigt eller spam men tänkte tipsa om butiken som jag jobbar för, vi har nämligen Sveriges största utbud av just POSCA-pennor (https://www.markersnpens.se/brand/uni-posca). Vi vet hur populära de är och säljer därför hela sortimentet, både styckvis och i pack.

  Mvh Emma

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *