Fina ugglor från Danmark

006 (2)

När jag var liten var allt som kom från Danmark lite mer spännande, lite mer modernt och häftigt. Min mormor hade varit krigsbarn i Danmark och hade fortfarande band till Danmark, som blev ett mytiskt och spännande land där man pratade lite konstigt och som jag var så nyfiken på. När nån ibland undrade varifrån jag kom (jag fick alltid höra det när jag växte upp, att jag pratade konstigt och inte riktigt passade in här) så hände det ibland att dom spekulerade att jag kom just från Danmark, vilket gjorde mej stolt. Sen flyttade jag dit själv och nu är jag värsta Danmarks-freaken! Älskade att bo där, älskar språket och kulturen och att jag på nåt sätt passade in där med min utåtriktade personlighet. Jag är andligt dansk, verkar det som!

011

Varje gång jag får ett paket från Danmark så tänker jag på hur det måste ha varit för min mamma och hennes syskon när dom danska paketen kom till lilla Pargas. Lite extra spännande i vardagen kanske? En sån där liten grej som gjorde just den dagen till en alldeles speciell dag. Själv fick jag häromdagen ett jättefint paket från en av mina danska väninnor och i det fanns bland annat dom här fina plexiglasugglorna.

012 (2)

Gillar dom jättemassor! Kan liksom inte beskriva med ord vad dom betyder för mej, och vad det betyder att få paket från Danmark ibland! Med i paketet fanns ett fint handgjort kort med en uggla på: ”Whoo loves you”. Det kortet hänger på vårt kylskåp och jag ser på det varje dag.

Min mormor sade en gång i en intervju att hon inte tror att vi flyttade till Danmark på grund av hennes inflytande, men det stämde inte – det var alla historierna om Danmark som gjorde att vi överhuvudtaget var nyfikna på landet. Vem vet? En dag kanske nån av mina barn också flyttar dit, för Danmarkshistorier och danska paket – det växer också dom upp med.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *