Den himmelska vattenmelonen

Igår åt vi nånting extra gott – alldeles egen riktig hemmaodlad vattenmelon!

015

Vattenmelonen har hängt och vuxit sig större i växthuset hela sommaren, men nu var det dags för skörd.

006

Det blev en liten halvvuxen vattenmelon, för nu räckte rankorna inte längre till utan tog och gulnade och dog.

018

En annan liten vattenmelon växer ännu i växthuset, men med tanke på hur svalt det är nuförtiden tror jag inte den växer sig särskilt mycket större än den här. Ändå är det nåt särskilt med meloner som man har odlat själv, oberoende av storlek!

023

Innanför var vattenmelonen röd och saftig precis som en sån skall vara, bara mer saftigare och sötare än butiksköpta – det är nog extra gott med sånt som är alldeles färskskördat!

025 En massa små mumsiga vattenmelonskivor som vi alla mumsade i oss igår kväll. Det blev en riktig vattenmelonfest!

P.S. Fröna fick jag ifjol till morsdagen, men ifjol hann jag inte förodla plantorna tillräckligt länge så det blev bara en pytteliten (och supergod!) vattenmelon. I år var jag ute i tid och förodlade, men vädret var inte på vattenmelonhumör förrän i juli då solen och värmen äntligen kom. Sen försvann sommaren abrupt och min trädgård tog sig en liten växtpaus känns det som. Nu är den igång igen, både solen och trädgården, och jag också! Härligt med sensommarsol och värme!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 Replies to “Den himmelska vattenmelonen”

 1. Elin B

  så himla fina! Odlade du direkt på friland eller i växthus? Jag satte också vattenmelon i år men tror jag gjorde samma misstag som du gjorde ifjol dvs planterade för sent 🙁

  Reply
  • Tant Ninette Post author

   Jag odlade en planta i växthuset och en på friland. Den i växthuset har två vattenmeloner (eller hade), som båda är ungefär dubbelt så stora som den som växer på friland. Funkar helt klart bättre i växthuset!

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *