Forneldarnas natt – grillparty & fyrverkerier

Igår var det forneldarnas natt – min nya favorit”högtid” har jag kommit fram till. Det är nåt speciellt när det är en ljum sensommarkväll och halva den lilla staden samlas i hamnen, alla på gott humör, och man står där tillsammans och ser hur brasan tänds och hur båtarna glider omkring på det svarta vattnet och sen börjar det bästa – fyrverkeriet! I år var det inte staden som stod för fyrverkeriet på grund av penningbrist, så två företag ställde upp och sponsrade fyrverkeriet. Jag tror vi är många som är tacksamma för det! (tack ÅU, tack Partel!)

Det är ju nåt alldeles speciellt med att se fyrverkerier medan det ännu är sommar och medan det är varmt. Dom blir på nåt sätt mer effektfulla där över vattnet som reflekterar alla gnistor, och man står inte och huttrar och fryser och folk är inte vårdslöst berusade och fyrverkeriet startar dessutom inte alltför sent för både barn och eventuella trötta mammor (som gärna somnar innan 12). I år var fyrverkeriet helt perfekt tyckte vi, för vädret passade på och tog paus från sin tyfonsäsong eller vad som nu pågått, och solen sken hela dagen och det var både varmt och skönt på kvällen.

017

Vi började Forneldsfirandet hemma hos Sarah och hennes familj. Dom hade dukat upp helt otroligt fint! Det var så fint så det inte var klokt, och jag fick inte alls på bild hur fint dom hade det hemma, bara den här lilla bilden på lite av detaljerna i dukningen. Jättegod mat bjöd dom på och härligt sällskap som vanligt!

043 (3)

Innan efterrätten fick dessutom alla barn gå på skattjakt! Vilken lyxfest alltså!

Skattkartan var delad  i fyra delar och på varje del fanns det en grej som man skulle göra för att få tag på nästa del av skattkartan.

027

Sista stället var helt perfekt en stor sandhög där det låg små spadar som ungarna fick gräva med, vilket dom gjorde med stor iver!

037

I sandhögen gömde sig en riktig skattkista

038

Skattkistan var fylld av påsar med grejs åt vart och ett av barnen. Det var minsann en superhit!

Efter grillfesten begav en del sig hem, och en del sig till hamnen för att se fyrverkeriet. Det  var den ena fina raketen efter den andra, och oooh, och aaah, från publiken följt av applåder.

091 209 202 (2) 197 191 151 212

Ah, vilken dag!

En riktig dag fylld med stjärnstunder från morgon till slut! Först trädgårdsarbete på förmiddagen i den sköna sensommarsolen, sen grillfest med härliga goda vänner och till sist fyrverkeri som konfektavslutning på en helt perfekt dag!

P.S. Det här var mina söndagsbilder det! Härlig söndag idag!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

En kommentar

  1. Åh vad fina bilder du tagit – helt super! Visst var det en lyckad kväll igår & fina raketer (vi tittade i vardagsrumsfönstret tills barnen bad att får gå i sängen..;)!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *