DIY tapeter

Dags för DIY-tema på Fabriken – jippii, mitt tema känns det som! Om det är nåt jag håller på med så är det just DIY. Hela vårt hem är fullt av DIY (do it yourself) från betonggrejor i trädgården, till lampskärmar och småpynt, till ja, stora delar av huset själv i själva verket.

053 (2)

Ett av mina favorittips när det gäller DIY är att göra egna tapeter. Det är verkligen superenkelt att göra egna tapeter, och det blir så mycket billigare och så mycket mer personligt när man gör det själv än om man köper nåt färdigt. Vår ekonomi störtdök när min man blev av med sitt jobb strax efter att vi hade börjat renovera vårt drömhus, och sen dess har jag försökt fixa fina saker så billigt som det bara går. Det är något bland det roligaste som finns, för det känns så himla kul när det blir fint trots, eller kanske just för att, man har gjort dom själv!

Det är också anledningen till att vårt hus fick komma med i Joanna Thornhills bok, och anledningen till att vi var på Strömsöprogrammet, och anledningen till att jag och fotografväninnan Kamomilla snart skall ge ut en egen bok (jippii! heja oss!). Vill du se mer om mina egna tapeter och allt annat DIY som jag fixar till hemmet – kolla DIY eller pysselkategorin här på min blogg, och vill du veta ännu mer och se ännu finare bilder på allt som vi fixat här hemma så häng med här på bloggen så kommer det snart att komma info om hur du kan köpa min bok! Tänk så mycket roligt som har uppkommit ur det att vi då för 6 år sen satt och var helt desperata över att vi inte hade några pengar och ändå ville fixa färdigt vårt hem. Hade inte makens firma gått i konkurs skulle jag inte sitta här idag med den här bloggen, och med boken som snart kommer ut, så det känns verkligen som att det var en händelse som gav mening sett i backspegeln!

Dom här tapeterna på bilden ovan gjorde jag av gamla överblivna tapetrullar som jag stämplade på och klistrade fast på väggen lite huller om buller. Sen skrev jag ut bilder från datorn som jag också klistrade på och till sist skrev jag ut dom fina rosorna och klippte dom och limmade fast dom. Det blev en precis lika härlig vägg som jag hade hoppats! Den blev kanske till och med bättre än jag hade tänkt mej, för det känns verkligen jättehärligt att ha en hög klängrosor som klättrar i köket året om. Fler av mina egna tapeter hittar du på den har taggen Fina bilder att göra tapeter av hittar du bland annat här.

Det var mina DIY-tips idag det, fler såna hittar du på Fabriken idag (skall bli så spännande att se vad alla andra har hittat på – jag älskar verkligen det här temat!)

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

6 kommentarer

 1. Du är så duktig 🙂 själv tror jag inte jag orkat.. Gillar också dagens tema även om jag inte ens är godkänd medlem i fabriken ännu 🙂 Men dagens tema är mitt andra bidrag och det är tänkt att en viss hatthylla ska bli uppvisad 🙂 Kommer lite senare idag 🙂

 2. Du är så full av idéer som passar i alla möjliga sammanhang. Något för alla!

  Ha en fin vecka. // Lissen

 3. Era tapeter är ljuvliga, helt ljuvliga! Gillar gillar massa! Fin dag till dig*

 4. Åh vad spännande med boken! Den kommer jag verkligen att köpa. Finns det något utgivningsdatum ännu?

  • Tant Ninette

   Det verkar bli den 3. oktober – återkommer nog här på bloggen sen när vi har slagit fast exakt datum. Det är bara sååå spännande! och nervöst! och spännande! vi kommer så småningom att börja ta emot förhandsbeställningar, och man kommer också att kunna beställa boken här på bloggen. Spännande tider – det är inte klokt hur mycket jobb det är bakom, och hur nervöst, men det blir så roligt att få ut boken, äntligen!

 5. Vilken underbar pysslig sida du har! Gick in på dina diy och pysselkategorier, gillar allt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *