Välkommen till Hawaii!

Så fyllde tredje ungen år och den här gången var det Hawaii-kalas som skulle ordnas. Det kändes som en bra avslutning på den varma sommaren och när vi skickade ut inbjudningarna var det ännu varmt och soligt. En vecka senare hade det åskat och regnat i en hel vecka! Kalaset fick ordnas inomhus i stället för i trädgården som det var tänkt, men det gick bra det med.

111

Hawaii-tema blev det för att jag var lat, och för att det var en så bra idé! Det var inte ens min idé, utan min väninnas som jag snodde rakt av. Hon hade så fint Hawaiikalas för ett av sina barn, och jag och min sommartrötta hjärna blev så glad över att få ta alla kalasidéer och kopiera dom rakt av! Vet inte hur jag skulle ha orkat ha kalas såhär i skolstarten annars.

139

I stället för att duka fint ute blev det att duka fint i matsalen.

094

En av lekarna på festen var att kasta spjut på grisen. Barnen fick jaga sin egen mat, som bestod av den här vattenmelongrisen som min väninna fixade av en vattenmelon och några gurkor från växthuset.

(Inte nog med att jag fick sno alla idéer – hon kom själv med och hjälpte och förberedde kalaset! Bättre bästis får man leta efter!)

103

Grisen fick sig ett par ögon av vindruvor och så var den klar för kalaset. Den fick bo på en bricka med fina blommor tills den skulle jagas

131

Fruktspetten var enkla att laga och såg så fina ut med sina roliga frukter och påfåglar i toppen (väninna gjorde dom också, jag låg däckad i migrän – tusen tusen tack snälla S! utan dej hade det inte blivit ett sånt här kalas)

104 (2)

Vi fixade fina band runt flaskorna och så ett roligt sugrör med en pappersfrukt på. Servietterna var vattenmelonbitar, köpta i Tiger (som btw alla i Finland tycks uttala Tajger, alltså på engelska! utom jag och min man som säger tiger, eller tier som det heter på danska, vilket ironiskt nog gör att vi låter som om vi verkligen inte vet vad vi snackar om!)

167

Sen kom gästerna och det blev dags för första leken – heta kokosnöten. Kokosnöten vandrade och när hawaiimusiken stannade fick den som hade kokosnöten ge sitt paket till födelsedagsbarnet.

176

Efter lite kokosnötsbowling i hallen blev det dags att jaga maten, dvs vattenmelongrisen. Ungarna fick stå på trappan under tak och kasta pil på grisen eftersom det formligen öste ner regn just då. Det var verkligen en jätterolig lek som alla tyckte om!

187

Efter att grisen var tillräckligt jagad blev den slaktad och lagd på bordet tillsammans med alla dom övriga godsakerna.

189

Vi bjöd på hemmagjorda hamburgare som gjorde sådär halvsuccé – en del barn gillar hemmagjort, andra inte. Gillade man inte hamburgaren kunde man äta mer fruktspett eller vattenmelon och dricka sitt fruktbål. Vi fyllde nämligen flaskorna med ett superläskande fruktbål – gott för både barn och vuxna!

193

Sen var det efterrättsdags och efterrätten var en marängvulkan. Jag gjorde några rundlar av maräng som jag limmade ihop med marshmallows som jag smälte i mikrougnen. Hällde på lite såser och på med några ”sprakastickor” (tomtebloss) och så var det klart. Till vulkanen serverade vi glass och olika såser.

113

Det var verkligen ett jätteroligt kalas och nästa år kanske jag snor ännu ett tema av min väninna – hon har alltid helt otroliga kalas för sina ungar! Tusen tack snälla S för att du ställde upp och både hittade på lekar och höll dom och fixade maten och tog hand om barnen och gjorde precis allt till kalaset!

 

Ingredienser till hawaiikalas:

musik från hawaii via Spotify

Fruktbål från Hawaii

Jaga gris med spjut (kasta pil på vattenmelongris)

Heta kokosnöten

Kokosnötsbowling

Piñata

hamburgare & fruktspett

Efterrättsvulkan

 

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

One Reply to “Välkommen till Hawaii!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *