Alles Gute Vintage – Finlands antagligen bästa vintageshop!

Vi var en sväng till Kimitoönhäromdagen och på hemvägen bestämde vi oss för att sticka in till olika loppis ifall vi råkade hitta några loppisskyltar och ifall klockan inte blev för mycket. I allra sista minuten hittade vi en skylt som vi kört förbi flera gånger och varit lite nyfikna på. Det blev en lång bilfärd, och jag hann tänka många gånger att månne vi åker många kilometer helt i onödan nu, men till sist kom vi fram och det var minsann värt hela den långa bilfärden (som inte kändes så lång sett i backspegeln). Vi hittade nämligen fram till  Alles Gute Vintage – Finlands antagligen bästa vintageshop! Här snackar vi vintagemecka – en hel lada full med fina kläder, antikviteter och smågrejs. Här skulle man kunna gå hur många timmar som helst och bara njuta av allt det fina kände jag!

Jag pratade med ägaren Mika och han berättade att han och hans fru har åkt omkring på olika Vintagemässor och för några år sen skaffade dom den här byggnaden och fixade upp den till butik. Det är svårt att få tag på just vintage kläder, dvs kläder som redan har några år på nacken. Folk tenderar att slänga bort gamla kläder, medan man kan få tag på gamla möbler på auktioner. Så småningom har dom byggt upp ett nätverk av bekantas bekanta som vet att Alles Gute Vintage gärna köper in fina gamla kläder och på det sättet har dom lyckats samla ihop till den här otroligt fina butiken! Dom äldsta kläderna är från 1800-talet, men största delen är lite modernare. Teater- och filmproduktioner brukar komma hit och leta kläder, och det kan jag förstå!

Där fanns allt möjligt vintage som man kan tänkas vilja ha! Hattar i mängder, skor i mängder, långa stänger fulla av fina klänningar och en hel massa kläder för män. Hela nedre våningen var inredd och fixad så man kan gå runt och njuta och prova kläder om man vill, och när man var klar med den våningen fanns hela vinden kvar att botanisera i – lika fin den också. Från vinden kom man ut på gården där det också stod långa rader av kläder och grejs. Ett riktigt vintage paradis! Perfekt ställe för den som skall på en fest och behöver sig en speciell festklänning eller den som annars bara gillar estetiken hos gamla kläder.

177

204

201

136

138 (2)

145

146

148

154

155

156

160

166

164

 

Alles Gute Vintage hittar du på facebook – där finns också öppethållningstiderna som kan variera beroende på årstiden. Vi kom alltså körandes förbi helt av en slump och tänkte att det säkert var stängt, men eftersom det är ute på landet och dom själva bor där så kan dom ha öppet enligt kunderna. Det finns en skylt med telefonnumret på utanför shoppen så det är bara att ringa om man inte råkar hitta någon av ägarna. Järvenkyläntie 844 i Sagu är adressen. Priserna i butiken är riktigt skäliga priser (som tyvärr var för dyra för min budjet, som går ut på att fynda sånt som folk säljer för billigt!), dvs inte för dyrt och inte för billigt heller utan ungefär exakt vad allt är värt. Själv är jag ny ägare till en kristallkrona efter den här trippen! och jag som alltid har tyckt att såna är så tantiga…!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Ser ut att vara ett härligt ställe! Vilka pärlor det finns!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *