Härlig vikt lampskärm – DIY

Var och loppisfyndade häromdagen, ett par lampskärmsstommar för 50 cent styck.

Dom bara ropade efter att få bli pyntade med lite färggrannt papper! speciellt som jag en längre tid redan suktat efter såna där fina Rie Elise Larsen-papperslampskärmar.

Har sett en mängd såna här skärmar som folk vikt på diverse bloggar, och alla skrev om hur enkelt det var att vika såna. Det var det också. Det var bara att  vika vika vika, och försöka att vecken blev någorlunda jämt placerade. Det gjorde inget att dom inte  blev det (jag slarvar oftast när jag grejar sånt här), det märks inget om dom är lite olika bredd när man väl har vecklat ut lampskärmen.

Sen var det bara att ha hål i pappret och trä ett fint band igenom hålen och knyta en rosett. Hänga upp lampskärmen och lampan och njuta av dom fina färgerna.

Nu har vi det ännu mysigare i matsalen om kvällarna!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

11 Replies to “Härlig vikt lampskärm – DIY”

 1. Petra

  Så fint!! Jag har också varit sugen på att göra en sån där länge, men det har inte blivit av än. Din va jättefin i alla fall! 🙂

  Reply
 2. Juanita

  Jättefin! När du beskriver hur lätt det är att göra det så får jag också lite lust att pröva… men tyvärr tror jag inte jag lyckas lika bra. Får be dig om råd sen när det blir dags 😉

  Reply
 3. Sari Hanska-Aare

  Lampan blev vacker! Du är behändig, du. Det är roligt att följa allt pyssel du håller på med.

  Kram
  Sari från Puumuli

  Reply
 4. Sarah

  Lamporna blev verkligen jättefina. Det är ett projekt som tål att tänkas på. Men jag har ett annat lampprojekt på gång innan. Jag ska göra en egen variant av Lampgustafs Stitch. Ska bara komma på något bra att skriva…..
  Sarah

  Reply
 5. Pingback: Nya lampskärmar igen | Tedags hos Tant Ninette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *