Repost: DIY Rokoko-skor

I originally posted this on 23 Jun 2014. During my summer vacation I will repost some of my craft posts.

DIY Rokoko-skor

Det var en regnig dag igår, så jag passade på och grejade åt mej ett par alldeles nya rokoko-skor av ett loppisfynd – skorna köpte jag på loppis för halva priset för nån vecka sen och betalade hela 1,25 euro för dom! Resten av materialet hade jag hemma (ett par band som jag fått, några ljusmanchetter som jag köpt på loppis, lite spets som nån skulle slänga och några paljetter) så mina nya festskor blev minsann billiga, och unika, och precis såna skor som jag nån gång har drömt om! Får se om jag vågar gå med dom nåt tag också eller om dom bara får stå hemma och pynta i nåt hörn (eller kanske funka som utklädningskläder åt ungarna ibland! om dom frågar riktigt snällt)

 I made these shoes one summer when it was really rainy. The shoes were a flea market find that didn’t cost much – 1,25 euros! The rest of the material I already had at home.

DIY Rokoko-skor
Jag började med att länsa mitt förråd av band. Jag plockade ut alla band som jag tyckte skulle passa till mina skor och sen började jag testa mej fram till vad jag ville ha på skorna. First I decided on which ribbons to use.
DIY Rokoko-skor
Jag sydde några rosor av ett sidenband, sen dags för ett glas vin och fundera lite till vart jag ville placera dom! …vi hade en superskön kväll igår när ungarna hade badat och såg på TV en stund, och vi drack varsitt glas vin och jag fixade skor! (alla har vi våra hobbyn!)

I made a few roses out of silk ribbon. Then I had a glass of wine and tried out where the ribbon roses would go on the shoes!

DIY Rokoko-skor
Jag kom fram till att den rosa spetsen fick vara underst och rosorna ovanpå. Rosorna har jag sytt alldeles enkelt genom att vira ihop dom och sy ihop dom nederst.

The roses were simply made by winding the ribbon round itself and sewing it together at the bottom.

DIY Rokoko-skor
Min kära limpistol kom bra till hands här. Det gick på ett nafs så var allt klart! Jag brukar använda mej av sånt där bygg-lim dessutom, så det blir så hållbart som möjligt.

This is the perfect project for a glue gun. I usually buy glue that you use for woodworking which is really sturdy, and a bit overkill on a project like this.

DIY Rokoko-skor
Jag limmade fast spetsen och rynkade den lite grann

I glued the lace to the shoes and rouched it while gluing it.

DIY Rokoko-skor
Sen limmade jag fast en smal rosett och så band-rosorna

Then I glued on the flowers and a thin ribbon.

DIY Rokoko-skor
Till sist resten av pynten och så var skorna klara!
Nu måste Askungen bara hitta en bal att gå på!

 I added the rest of the trimmings and then the shoes were finished!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

3 kommentarer

  1. Härliga! Du kan du!

  2. Verkligen tjusiga skor! Tycker absolut att du skall ha dem på dig när du ska på kalas i sommar. Förvisso blir de tjusiga som dekoration också men skor skall främst användas tycker jag. Kramar Liza

  3. Hehehe.. upplyftande underbara!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *